Другий рік поспіль восени чоловіча хорова капела «Сурма» імені Богдана Волосянка Івано-Франківського національного медичного університету вирушає на Харківщину, щоб взяти участь у місцевому галузевому фестивалі хорових і вокальних колективів «Україна — єдина країна».

«Фестиваль «Україна — єдина країна» цього року співпав з кількома ювілеями, — розповідає керівник капели «Сурма» заслужений діяч мистецтв України Володимир Савчук. — Справа в тому, що своє 65-річчя відзначає керівник народного українського хору «Водограй» харківського курорту «Березівські мінеральні води» Василь Саневич, 10-річчя самого хору «Водограй», а також 30-річчя місцевого хорового колективу «Світанок». Тож ми також взяли участь у в творчому концерті Василя Саневича, де спільно з іншими колективами виконували його твори».

Після фестивалю «Сурма» дала окремий концерт у Національному фармацевтичному університеті, де наші хористи мали два виходи, в академічних і національних строях. Далі був щемливий та емоційний виступ у Харківському військовому госпіталі. Наразі актовий зал госпіталю перебуває на ремонті, тож хористи змушені були виступали в холі, але й тут до них зійшлися бійці, які зараз лікують поранення.

«Виступ у госпіталі був емоційно важким, адже перед нами сиділи покалічені на Сході бійці, — говорить Володимир Савчук. — Але їхати і виступати однозначно потрібно. Ми виконували патріотичний репертуар і бачили вогонь в очах наших солдат. Нам було дуже приємно принести цю маленьку радість нашим захисникам».

Концерти «Сурми» на Харківщині вже традиційно мають великий успіх. Глядачі викликали івано-франківських хористів на біс, розпитували, де можна подивитися відеозаписи концертів капели, запрошували знову завітати на Харківщину. «Великою честю для медичної спільноти Слобожанщини стала участь у фестивалі чоловічої хорової капели «Сурма» під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Володимира Савчука, — зазначила у своєму листі на ім’я ректора ІФНМУ голова Харківської обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я України Альона Благовещенська. — Виступ творчого колективу зривав багаторазові щирі овації глядачів, та довів високий професіоналізм, майстерність, вагомий внесок у збереження і розвиток національної культури України».

Нагадаємо, у січні цього року капела «Сурма» і хор «Водограй» влаштували в Івано-Франківську справжню розколяду. Вони виступили в холі центрального корпусу ІФНМУ, зчинили справжній фурор на фестивалі «Коляда на Майзлях», а також виступили на гірськолижному курорті «Буковель».

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
3
4
5
12
13
18
19
20
25
26
27
29

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma