Слово алкоголь походить від арабського «аль-коголь» і перекладається як дурман, злий дух. Алкоголізм — це хвороба не фізична, а духовна, заполонює цілі нації і континенти і забирає найцінніше — нашу молодь. Шокуючі факти про один з найнебезпечніших наркотиків сучасності від Володимира Андрейчина, доцента кафедри травматології Івано-Франківського державного медичного університету, ортопеда-травматолога вищої категорії МОЗ України.

«Надмірне вживання алкоголю шкідливе для здоров’я» — про це написано на кожному білборді, і постійно транслюється на телебаченні. Давайте поміркуємо. Якщо ми почнемо вживати наркотики (а Всесвітня організація охорони здоров'я ще у 1975 році на 28 сесії визнала алкоголь провідним наркотиком у сучасному світі, наркотиком, що підриває здоров'я населення) не надмірно, а потрохи, то ми не будемо вживати наркотики постійно? Будемо.

Всі розуміють, що які б алкогольні напої ми б не пили, ми завжди п’ємо одне і теж пійло – етиловий спирт, як правило синтезований хімічним шляхом і приправлений ароматизаторами та повсюдною рекламою. Але алкогольні традиції настільки в'їлися в наше життя, що переважають здоровий глузд.

Такі напої, як «Ром-кола», «Джин-тонік» тощо — це так звані «слабоалкогольні» напої, вони містять до 8% спирту і діти купують їх масово. Але ж їх вживання викликає звикання, отруюючи і руйнуючи чистий дитячий організм. В результаті на очах батьків діти перетворюються на молодь, що пиячить, а молодь, що пиячить, на батьків-п’яниць.

Алкогольні бренди постійно пов’язують зі спортом, місцями дозвілля. Це ненормально. Повсюдний продаж і вживання алкоголю – в магазинах, на зупинках, у павільйонах, палатках — це надзвичайно ненормально. Ситуація вкрай небезпечна, адже відбувається деградація суспільства і втрата здоров’я нації.

Алкоголь — найагресивнішій з наркотиків. Від нього розпалюються найстрашніші риси характеру людини. За статистикою, 90% побутових бійок і каліцтв відбуваються в стані алкогольного сп’яніння. Алкоголь постачає людей до тюрем і калічить їх долі.

Факти дають всі підстави говорити про те, що в Україні ведеться нищівний алкогольмор.

• В Україні зареєстровано 900 тис. наркозалежних від алкоголю. Щорічно їхня кількість зростає на 50 тисяч.

• Україна щорічно втрачає більше 40 тисяч людей через алкоголь. Це 8000 отруєнь, ще 8000 — кардіопатії, а також інші захворювання і нещасні випадки, пов'язані з алкоголем.

• Рівень споживання алкоголю в Україні один з найвищих у світі — 20 літрів абсолютного спирту на душу населення за рік.

• В Україні фіксується 25-30% випадків патології немовлят, яка зумовлена вживанням алкоголю обома батьками.

• Україна на першому місці у світі за вживанням алкоголю неповнолітніми. 40% дітей 14-18 років систематично вживають алкоголь

• За останні 10 років кількість залежних від пива зросла в 10-12 разів.

• Щорічно на дорогах України гине біля шести тисяч осіб. Переважну більшість ДТП зі смертельними наслідками скоюють п'яні водії.

• Переважна більшість злочинів і вбивств в Україні здійснена на основі пияцтва.

Не існує жодної наукової праці, яка б доводила, що алкоголь не є наркотиком. Наука правдиво стверджує: алкоголь — це протоплазматична отрута наркотичної дії, що підриває людське здоров’я.

Наш обов’язок – зламати нерозумні п’яні традиції, які панують в Україні і які українськими ніколи не були, і припинити винищення і геноцид нації.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
5
6
7
8
9
10
13
14
15
21
22
25
28
29
30

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma