Дев’ять студентів Навчально-наукового інституту мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника понад два місяці розписували стіни кафедри стоматології післядипломної освіти Івано-Франківського національного медичного університету. У середу, 6 грудня, відбулось офіційне відкриття неймовірних розписів.

Над розписом працювали Христина Биканова, Вікторія Гороховська, Іван Данищук, Ольга Келавець, Ольга Михайлів, Роман Мельник, Тетяна Міхеєнко, Марта-Марія Ярунчик. Вони представляють кафедру образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації імені Михайла Фіголя (завідувач кафедри — професор Богдан Бойчук).

«На цих стінах малюнки були вже десятиліттями, але пройшло багато часу, змінилися покоління, відповідно герої тодішніх мультфільмів зараз вже не такі актуальні, та й самі стіни від часу вже дещо знищились, — говорить в.о. професора кафедри стоматології післядипломної освіти Тетяна Дмитришин. — Тому, коли на цьому поверсі відбувався ремонт, ми звернулися до студентів Прикарпатського національного університету з проханням створити нові малюнки. Тут не просто герої мультиків, а є й загадки, адаптовані правила догляду за зубами, тобто є елемент санітарно-просвітницької роботи».

«Сюжети для малюнків ми формували спільно з професором Тетяною Дмитришин, — розповідають студенти-митці. — Головною метою було створити гарні, привітні малюнки, які допоможуть зменшити стрес, страх діток, котрі приходять на прийом до лікарів-стоматологів. Загалом робота зайняла в нас понад два місяці. Три тижні ми розробляли ескізи, робили підготовчий рисунок і протягом місяця розмальовували його фарбою. Дуже приємно було, коли вже під час роботи над розписом дітки підходили і впізнавали героїв мультфільмів, яких ми зображували на стінах, вони вже тоді відволікались від звуків стоматологічних інструментів в кабінетах. Завдяки цьому ми розуміли, що ця робота відбувається не намарно».

Викладачі кафедри стоматології післядипломної освіти врочисто подякували юним митцям. Кожен з талановитих художників отримав пам’ятну грамоту. Кафедра дякує ректору Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, професору Ігорю Цепенді та завідувачу кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації імені Михайла Фіголя, професору Богданові Бойчуку за сприяння в створенні розпису.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
2
3
4
8
10
11
13
14
16
17
28

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma