Днями в Івано-Франківському національному медичному університеті відбулась яскрава і незвична акція. Студенти факультету підготовки іноземних громадян вирішили колядками привітати колектив університету з зимовими святами.

Метою акції було ознайомлення іноземців з національними традиціями українців, а з боку студентів – показати свою близькість і відкритістьдо нашої культури. Саме тому для привітання обрали одну з найпопулярніших обробок Миколи Леонтовича, знану не тільки в Україні, але й у всьому світі «Щедрик» або англійською «Carol of the bells» («Колядка дзвонів»). Крім того, іноземні студенти у шапочках Санта Клауса заспівали веселу новорічну пісеньку «Jingle bells» («Дзвоники дзвенять»).

Ідея заспівати новорічних пісень для Вченої Ради університету з’явилася за тиждень до її проведення, тому часу на підготовку було обмаль. Репетиції проводились після навчальних занять, коли в центральному корпусі крім охоронця і прибиральниці не залишалось нікого. Адже привітальний спів мав стати сюрпризом для ректора й усього колективу університету.

До привітання приєднались студенти різних курсів і груп. З Індії – Мананн, Суфія (І курс, 59Б*), Апарна Рашмі, Абхінаш (ІІІ курс), Сашанк (V курс), Анураг Чакроборті(VI курс); з Нігерії – Самуель Учечукву, Дасо Бома Юджин, Айо, Стефан (ІІІ курс, 57-), Вінсент, Уче (ІІІ курс, 55), з Азербайджану – Айдан Мамедова (V курс) та інші.

«Дуже приємно, що серед учасників цього дійства є моя група, — розповідає куратор 57 групи третього курсу Ольга Баб’як. — Це дуже гарні студенти, здебільшого вони є з Африки, а ми знаємо, що африканці є дуже музичними, співочими. Вони теж є християнами, тож їм дуже близькі наші різдвяні традиції. Наші студенти постійно беруть участь у різних творчих подіях. Так, в березні відбувався міський конкурс читців поезії Ліни Костенко, і двоє студентів цієї групи брали в ньому участь і навіть отримали дипломи в номінації «А я ваше Прикарпаття за домівку маю». Також вони співали українські пісні на зустрічі з нашою письменницею Оксаною Кузів. А минулого року ця група читала українські вірші на конференції, яку проводила кафедра нейрохірургії».

«При підготовці до цього дійства ми акцентували увагу не на релігійному аспекті цих свят, а на святковому настрої для студентів і колективу університету, — розповідає заступник керівника відділу культури й організації дозвілля студентів ІФНМУ Світлана Родчин. — Хочу відзначити Айдан Мамедову, яка захоплюється українськими традиціями і культурою і сама виявила бажання приєднатися до цієї події. Відзначу також наших викладачів української мови, які розучували зі студентами віншування. Усі добре попрацювали, і завдяки цьому ми отримали таку гарну подію. Дякуємо всім!»

Відділ культури й організації дозвілля студентів ІФНМУ завдячує кураторам Ользі Баб’як, Ірині Микитин (кафедра мовознавства) та Маркіяну Пюрику (кафедра хірургії ННІ післядипломної освіти) за допомогу в проведенні флеш-мобу.

Дай Боже Вам любові і тепла,
Добра в сім'ї і затишку в оселі,
Щоб щастя світла музика текла
В різдвяні свята, щедрі і веселі!
Хай здійснює бажання рік Новий,
Хай ваш цей заклад процвітає,
З чудовим святом, радості і мрій
Ми щиро і сердечно Вас вітаєм!

Студенти ІФНМУ діляться своєю творчістю не лише в стінах університету. Днями переможниця проекту "Голос ІФНМУ", студентка п'ятого курсу Айдан Мамедова заспівала в ефірі "Райського сніданку" світовий різдвяний хіт українського композитора Миколи Леонтовича.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
13
14
18
19
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma