Другий рік поспіль збірна команда Івано-Франківського національного медичного університету виборює нагороди на чемпіонаті України з шахів серед медичних вищих навчальних закладів. Днями наші шахісти привезли бронзові нагороди зі столиці.

Чемпіонат проходив 8-9 лютого в Києві на базі Національної медичної академії післядипломної освіти імені П. Л. Шупика. Команду ІФНМУ представляли викладач кафедри медицини катастроф та військової медицини Станіслав Скидоненко, асистент кафедри педіатрії Павло Буяк, лікар-інтерн першого року навчання Олексій Скакун і старший викладач кафедри мовознавства Роман Василевич. Тренером збірної ІФНМУ є викладач кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання, майстер спорту України Андрій Шанковський.

"У чемпіонаті брало участь дев'ять команд з усієї України, — розповідає Андрій Шанковський. — Рівень команд був надзвичайно високим, адже серед учасників були майстри спорту міжнародного класу, майстри спорту України, кандидати у майстри спорту тощо. Змагання тривали два дні, і в напруженій боротьбі наші хлопці здобули бронзові медалі. Цим ми вкотре підтвердили, що в шахи у нашому університеті вміють грати на високому рівні".

Звісно, успіх такого рівня просто так не приходить. За плечима команди в першу чергу стоїть ректор університету, професор Микола Рожко, який протягом багатьох років допомагає збірній ІФНМУ з шахів, підтримує і популяризує фізичну культуру і спорт в університеті. Також свою долю в успіх команди внесли завідувач кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання, професор Ігор Чурпій, доцент Володимир Левко, голова спортивного клубу Ярослав Остафійчук та звісно тренер команди, майстер спорту України Андрій Шанковський.

Нагадаємо, минулого року на цьому чемпіонаті збірна ІФНМУ посіла друге місце. Нашу збірну команду сформували за результатами змагань з шахів у рамках традиційної спартакіади "Здоров'я" серед працівників і викладачів, яка нещодавно відбулась в університеті. А секція шахів на кафедрі фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання існує з 2010 року. За цей час чимало студентів показали високі результати на обласних і всеукраїнських змаганнях, а також виконали нормативи другого, першого розрядів з шахів.

Щиро вітаємо нашу команду шахістів, бажаємо і надалі тримати такий же високий результат! Успіхів вам і нових перемог!

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
4
5
10
13
14
16
17
18
19
24
25
27
28
29
30

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma