Днями, 6 березня, у рамках відзначення 204-ї річниці від дня народження великого українського поета та художника, громадського діяча Тараса Шевченка у медичному коледжі ІФНМУ відбувся літературний вечір присвячений життю і творчості великого генія.

Відкриття вечора розпочалося концертом, у якому взяли участь студенти медичного коледжу першого курсу і викладач зарубіжної літератури Ярослава Калин. Ведучі свята зустріли присутніх рядками Великого Кобзаря. Ярослава Калин привітала студентів, викладачів та гостей свята, нагадуючи усім, що ми патріоти рідної землі, і творчість Шевченка і на сьогодні є вкрай актуальною.

З нагоди цього свята виголосити наукове Слово про Тараса Шевченка запросили доктора філологічних наук, професора, завідувача кафедри українознавства і філософії ІФНМУ, академіка Володимира Качкана.

«Аудиторія була переповнена слухачами, які мали велике бажання послухати академіка, — розповідає Ярослава Калин. — Пан Володимир поділився зі студентами своїми роздумами про Шевченка, про рідну мову, силу і цінність слова, розповів про свою творчість та охоче читав авторську поезію, малу прозу. Він спілкувався, вів дискусію, відповідав на запитання різного характеру. У подарунок студенти отримали книги пана Володимира з автографом автора».

До свята приєдналися викладач української літератури медичного коледжу Оксана Олійник, яка теж читала свою авторську поезію, та студент другого курсу спеціальності «Фармація» Олег Градович, який декламував поезію Тараса Шевченка «Чернець».

Викладачі та студенти коледжу дякують Володимирові Качкану за приємну зустріч, розмову та незабутні емоції.

Між берегами вічності клекоче час,
Дзвенить нового дня весела повінь.
Живуть, Тарасе, рідний поміж нас
І голос твій, і пензель твій, і Слово.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
2
3
4
8
10
11
13
14
16
17
28

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma