В Івано-Франківському національному медичному університеті пройшов VIІ Івано-Франківський стоматологічний форум, в рамках якого відбулися виставка «Медвін: стоматологія» та науково-практична конференція «Інноваційні технології в сучасній стоматології».

Загалом івано-франківський стоматологічний форум тривав три дні. «Розглядаємо питання профілактики стоматологічних захворювань, сучасні технології лікування наших пацієнтів за допомогою естетичної реставрації, яка дозволяє відновити естетику, функції, посмішку, те, що найважливіше для наших пацієнтів. — розповідає завідувач кафедри ортопедичної стоматології, головний обласний позаштатний стоматолог Зіновій Ожоган.

Вже традиційно масштабна виставка «Медвін: стоматологія» розташувалась у просторому і комфортному спорткомплексі кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання ІФНМУ. Участь у ній взяли близько 50 українських фірм та дилерів сучасних світових стоматологічних виробників.

«Напевне, найбільше наше досягнення в тому, що ми змогли зберегти цю виставку в Івано-Франківську, адже подібні події відбуваються і в Харкові, і в Києві, — говорить ректор ІФНМУ професор Микола Рожко. — На цій виставці прикарпатські лікарі, а також наші студенти, інтерни можуть побачити нові досягнення стоматологічної науки. Крім виставки в нас відбувається велика науково-практична конференція. Це дійсно велике свято для стоматологічної спільноти».

За словами Миколи Рожка, сьогодні стоматологія дуже динамічно розвивається, і навіть людям, які працюють вже багато років, важко вслідкувати за всіма новаціями, які з’являються у цій галузі медицини. Новинки стосуються лікування тканин пародонту, нових матеріалів для імплантації, нових матеріалів для виготовлення повних знімних протезів, комп’ютерних технологій, 3D-технологій та багато іншого.

«В Івано-Франківську відбуваються дійсно непересічні події — вже сьома виставка і науково-практична конференція, — каже завідувач кафедри ортопедичної стоматології Національної медичної академії післядипломної освіти, професор Віталій Біда. — Наша академія післядипломної освіти приймає участь абсолютно у всіх заходах, які проводить Івано-Франківський національний медичний університет. Ми хочемо поділитися сучасними технологіями діагностики, лікування, профілактики стоматологічних захворювань із застосуванням ортопедичних засобів. Зокрема, моя доповідь присвячена досить складній стоматологічній патології — це патологічне стирання твердих тканин зубів і методи ортопедичної реабілітації таких хворих. Постараємося дати квінтесенцію, ознайомити з новинками».

Сьомий стоматологічний форум відбувся з великим успіхом, тож є всі підстави сподіватися, що за рік в Івано-Франківську знову, вже увосьме, збереться стоматологічна спільнота України, щоб разом вдосконалювати свої знання і вміння.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma