Днями Івано-Франківський національний медичний університет вже другий рік поспіль приймав II етап Всеукраїнської студентської олімпіади з акушерства та гінекології. Серед 34 кращих студентів з усіх всіх вищих медичних навчальних закладів України перемогу здобула представниця ІФНМУ.

Цьогорічна олімпіада складалась з кількох етапів. Спершу учасники складали тести на комп’ютерах, після цього їх чекала новація франківських організаторів — вони працювали з програмою «Віртуальний пацієнт». Далі була робота а унікальному симуляційному центрі кафедри акушерства та гінекології ім. І.Д. Ланового, де вони показували свої практичні навички на сучасних манекенах-фантомах, яких в Україні є одиниці.

«У нашому стимуляційному центрі студенти мають чудову можливість відпрацювати свої практичні навички, — розповідає голова журі олімпіади, завідувач кафедри акушерства та гінекології ім. І.Д. Ланового, професор Наталія Геник. — Вони можуть відпрацювати свої дії при кровотечі в пологах, алгоритм дій при тяжких гістозах, також при загрозі життю внутрішньоутробного плоду, тобто дистрес плода в пологах, під час критичних станів, тромбоемболії, можна відпрацювати етапи надання реанімації вагітним жінкам тощо».

Крім власне програми олімпіади організатори підготували для учасників насичене дозвілля. Звісно, студенти побували в мальовничих українських Карпатах. «У першу чергу я приїхала за спілкуванням, новими знайомствами та дружньою атмосферою на олімпіаді, — ділиться враженнями студентка п’ятого курсу Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна Ксенія Романовська. — Скажу від усіх учасників, що ми отримали задоволення не тільки від участі в олімпіаді, але й від того, як нас тут зустріли. Панувала дуже дружня атмосфера, ми спілкувалися і з викладачами, і зі студентами. Я жодної хвилини не пожалкувала, що приїхала сюди. Велике дякую організаторам!».

А перемогу здобула студентка шостого курсу ІФНМУ Марта Данилко. «Мені дуже сподобалися завдання на цій олімпіаді, вони дійсно були підвищеної складності, але це була чудова можливість покращити свої знання і вдосконалити навички, — каже Марта Данилко. — Дякую організаторам за таку гарну змагальну програму та за чудове дозвілля для учасників!».

У дні проведення олімпіади представники оргкомітету та учасники взяли участь у програмі «Ближче до тіла» на ТРК «Вежа», де розповіли про проблеми безпліддя в Україні, репродуктивне здоров’я жінки та власне про олімпіаду. Прослухати запис програми можна за цим посиланням.

Переможці олімпіади з акушерства і гінекології

І місце — Марта Данилко, ІФНМУ;

ІІ місце — Ірина Кулініч, Тернопільський державний медичний університет;

ІІІ місце — Єфім Зезекало, Українська медична стоматологічна академія (Полтава);

ІІІ місце — Анастасія Ольшанська, Запорізький державний медичний університет;

ІІІ місце — Тетяна Тодорова, Одеський національний медичний університет.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma