Наприкінці минулого тижня відбулися вибори ректора ІФНМУ, за результатами яких 90, 93 % колективу проголосували за Миколу Рожка. Ми поцікавилися у викладачів вишу, з яким настроєм та сподіваннями вони обирали майбутнє.

Серед інших, своїми думками поділилися авторитетні професори, науковці та викладачі вишу Алла Юрцева і Лариса Ковальчук. Зауважимо, що до їхніх порад дослухається як молодь, так і маститі лікарі та науковці. Для багатьох їхні думки та оцінки – на вагу золота.

urceva

Алла Юрцева, професор кафедри дитячої хірургії та пропедевтики педіатрії:

«Мій досвід в університеті майже п’ятдесят років. Різне бачила. Було по-різному, але такого стрімкого росту й перетворення не доводилось спостерігати.

Мій вибір – Микола Рожко. У нього висока компетентність у багатьох напрямках й дуже висока швидкість прийняття рішень. Поки ми думаємо, що те чи інше було б добре для кафедри, він уже приймає рішення це зробити. Є ще такий сучасний термін «комунікативна компетентність», - це теж про нього.

Як для ректора в університеті головний для нього – студент.

Крім того, Микола Рожко – потужний науковець і про це можна розповідати чимало. Він достойний академіка, член-кореспондента Національної Академії наук України. Думаю, Україна ще оцінить його діяльність.

Вважаю, що він один з кращих ректорів нашого університету за всю історію. Був у нас Георгій Бабенко, який керував інститутом 25 років, а після нього – однозначно Микола Рожко. Свій потенціал при цьому ректорові можуть реалізувати всі, хто дійсно цього хоче».

kovalchuk

Лариса Ковальчук, завідувач кафедри медичної біології та медичної генетики:

«Наш університет виріс. Все це завдяки ефективній командній роботі під мудрим керівництвом. Щодо особи Миколи Рожка, то хочу відзначити його величезну працездатність. Він запалює оточуючих. Хто звик працювати віддано й чесно не може не бачити неймовірних змін, які сталися за сім років.

Здобутків чимало. У жодному з університетів немає навчально-практичних центрів. Їх у нас понад півсотні на різних кафедрах. Фундаментальним у науці є те, що маємо створену за європейськими стандартами і вже навіть акредитовану державою молекулярно-генетичну лабораторію. Більше того, таких лабораторій є вже десять включно з Центром біоелементології. Надалі хочеться, щоби наукових зв’язків і грантів було більше, і бажано працювати над комплексними науковими дослідженнями.

Рожко пройшов всі щаблі. Пригадую, він віддавна готувався ступити на цей шлях, вів відкриту чесну боротьбу і не боявся. Боятися чи загравати – це не про нього. Комусь можуть бути не до вподоби його певні риси. А мені, наприклад, дуже імпонує, що він буває часом гострий. Він єдиний на сьогодні, хто може втримати наш вуз.

Відомо, що ректор багато займається розбудовою університету, а в нас є понад три десятки корпусів. Він контролює роботу так, наче робить для свого дому. Це праця в майбутнє. Так працювати дуже важко. Але разом з ним ми залишаємо нащадкам гідний університет.

У нього немає черг на прийомах. Знаєте чому? Бо він постійно спілкується з людьми. Він ніколи не робить людям послуги. Потрібно - допоможе, зробить. Без зайвих слів. Він поважає і цінує людей за їх гідність, за їхню працю. Він усіляко допомагає і підтримує молодь.

Коли спостерігала за різними ситуаціями, в яких йому доводилося приймати непрості рішення, мене дуже вразило, що він за жодних обставин не принижує людей, яку б вони посаду не займали. У керівників це буває по-різному. Він проявляє велику повагу до людей, які присвятили свій час для розвитку університету.

Може я замахнуся, але іноді мені здається, що якби наш ректор був Президентом, а Ганна Михайлівна Ерстенюк – Прем’єр міністром, то наша країна би процвітала. У вузі ми бачимо перспективу саме завдяки такому керівництву. Дав би Бог так бачити її і в Україні...»

P.s. Попередньо своїми думками поділилися Нестор Середюк, Омелян Юрах, Михайло Глагович, Роман Ган, Вадим Хабчук. ( посилання)

Далі буде.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
8
9
11
12
13
18
19
20
24
25
26
29
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma