Нещодавно чоловіча хорова капела «Сурма» імені Богдана Волосянка Івано-Франківського національного медичного університету повернулася з Чернівців. Наші хористи взяли участь міжнародному конккурсі  «Хай пісня скликає друзів» –  і перемогли.

Наприкінці квітня у Чернівецькому  національному університеті імені Юрія Федьковича відбувся  IXміжнародний конкурс-фестиваль «Хай пісня скликає друзів» пам’яті Леоніда Каденюка.

Його учасниками були 127 колективів і 850 учасників з України, Китаю, Румунії та Молдови. Прикарпаття  у номінації  «хоровий спів» представила університетська хорова капела «Сурма» імені Богдана Волосянка.

«Битва хорів була гарячою,  – зазначає староста хору Зіновій Кияк. – У нашій номінації було аж шість колективів. Проте багаторічна праця наших хористів, натхнення та емоційна піднесеність у виконавстві дали свій  результат». Колектив став Дипломантом  I  ступеня  і отримав  грошову винагороду.

Організатори відзначили, що такого рівня конкурс на Буковині пройшов уперше. Вже відтепер вони беруться за підготовку до десятого ювілейного, який відбудеться вже наступного року. До слова, фестиваль був започаткований у Луганську, через воєнні дії у 2014 році  призупинили його проведення, а цьогоріч естафету його проведення прийняли Чернівці.

Вітаємо чоловічу хорову капелу «Сурма» з достойним визнанням і перемогою, а також зазначимо, що діяльність хор часто спрямована на соціальну підтримку та благодійність і колектив вже має нові плани. Зокрема, наприкінці травня  хористи планують взяти участь  у проекті «Медики за мир в Україні», в рамках якого разом з хором «Водограй» санаторію «Березівські мінеральні води» вони відвідають всі санаторії України. Виручені кошти з благодійних концертів планують передати на реабілітацію українських бійців.

Нагадаємо, що торік наші хористи виступали у військовому госпіталі у Харкові.  

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
5
6
7
8
9
13
14
15
16
17
20
27
28
29
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma