Днями став відомий результат складання ліцензійного іспиту «Крок» іноземними студентами факультету підготовки іноземних громадян ІФНМУ. Середній бал 4,3 – і це дуже добрий показник, як відзначають в університеті.

«Порівняно з минулими роками, цьогоріч результат складання Кроку іноземними студентами значно кращий. Ми дуже радіємо такому успішному результату, — говорить в.о. ректора університету професор Ганна Ерстенюк. — Минулого року ми ввели підсумковий ректорський контроль і це, як нам здається, є етапом, який додає відповідальності всім, як студентам, так і тим, хто організовує процес. Хто склав такий контроль, той допускається до Кроку. Коли студенти не можуть здати успішно підсумковий модульний контроль, то їх чекає відрахування – і це вже пересторога».

Відповідальний за підготовку іноземців до Кроку Володимир Волошинович підсумовує коротко: «Є праця, — відповідно є і результат. Попередньо ми добре організували роботу, провели ректорський контроль і консультації на кафедрах. Крім того, наші викладачі консультували студентів з незрозумілих для них питань. Якщо минулого року Крок не склали шестеро студентів, то цьогоріч четверо, і це менше 2 %».

За словами викладачів, зараз вони очікують на результати іноземних студентів інших вишів, оскільки завжди цікаво порівняти. А ще припускають, що ІФНМУ мав би потрапити у трійку лідерів серед двадцяти медичних вишів країни.

«Чекаємо на аналітичну довідку Центру тестування, адже це незалежне оцінювання, і від нього залежить рейтинг університету», — каже Володимир Волошинович.

Довідка

Ліцензійний іспит — це обов’язкова складова частина державної атестації для присвоєння кваліфікації лікаря або провізора. Студенти, які готуються за фахами «лікувальна справа», «педіатрія», «медико-профілактична справа», «стоматологія» та «фармація» складають два окремі тестові екзамени – «Крок 1» та «Крок 2».

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
4
9
13
14
15
16
17
23
25
28
29
30

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma