У понеділок, 2 липня, у концертному залі «Арена-центр» понад двісті студентів медичного коледжу ІФНМУ отримали дипломи. Серед них ті, хто обрав своїм фахом сестринську справу, ортопедичну стоматологію та фармацію. Чимало з них планують продовжити навчання в університеті.

Успішною і допитливою студенткою протягом чотирьох років навчання була староста курсу спеціальності «Сетринська справа» Юлія Мединська. До речі, цьогорічна переможниця конкурсу професійної майстерності «Краща медична сестра» серед випускників медичних коледжів Прикарпаття. Про своє найближче майбутнє Юлія міркує так: «Для вдосконалення потрібно ще багато років, але щодо місця праці, то на разі мої думки про роботу в Україні».

Ще одна медична сестричка Марія Данилюк вже визначилася з місцем праці і невдовзі здобуті знання буде поширювати в одному з місцевих приватних стоматологічних центрів. Активна баскетболістка Ольга Пилипчук вдало поєднувала улюблений спорт із вивченням фармації. Встигала і на тренування, що проходили на базі спорткомплексу ІФНМУ, і вивчати улюблену хімію. «Вчитися було нелегко. Особливо вивчати формули, – розповідає дівчина. – Але мені подобається допомагати людям, тому я знала, заради чого все це. А ще дуже захоплює процес виготовлення ліків. Та й узагалі хімія дуже цікава…» Надалі Оля планує вступити в університет і вже за кілька днів подаватиме документи у приймальну комісію ІФНМУ. Каже, все їй тут подобається і вищу освіту мріє здобути саме тут.

«Точно знаю, що я прийняв правильне рішення, коли вступив сюди на навчання, – розповідає староста курсу спеціальності «Ортопедична стоматологія» Олег Кіщук. – За три роки ми багато вивчили, хоча для мене це тільки початок. Далі вступатиму в університет, щоби стати крутим спеціалістом. А працювати хотілось би у своїй країні, щоби піднімати рівень української стоматології».

«Майбутнє України у наших з вами руках. Будьте сильними і незалежними, змінюйте світ», – з таким побажанням звернулася до своїх колег студентка коледжу Софія Бабій, яка вийшла на сцену з пісенним дарунком. Також піснею привітала своїх молодших колег зі святом позаминулорічна випускниця коледжу Тетяна Буркацька.

Усі випускники того дня урочисто склали присягу, і, зокрема, проголошували таке: «Сумлінно трудитись і заробляти собі на хліб. Продовжувати навчатися протягом усього життя. Віддано служити справі охорони здоров’я свого народу. Випускати високоякісні ліки, берегти і примножувати традиції вітчизняної медицини».

Директор коледжу Юрій Боцюрко побажав випускникам щасливої долі і професійного зростання. Насамкінець в. о. ректора Ганна Ерстенюк звернулася до випускників із побажаннями продовжувати розвиватися в улюбленій справі і продовжити навчання в університеті, нагадавши, що вступна кампанія вже стартувала.

«Ви вже стали фахівцями. Ви стартуєте у доросле життя, де найвищу оцінку вам поставить саме життя, – зазначила Ганна Ерстенюк. – Але на разі ми запрошуємо вас приєднатися до університетської родини і продовжити навчання в університеті».

Нагадаємо, що випускники коледжу мають змогу вступати одразу на другий курс університету.

 

 

 

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
5
6
7
8
9
11
12
15
16
17
Дата : 17.09.2019 р.
18
21
22
23
24
26
27
28
29
30

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma