Якщо завітати на спорткомплекс Івано-Франківського національного медичного університету, що по вулиці Целевича, 34, то тут постійно можна побачити чимало молоді та дорослих, які займаються різними видами спорту. Зранку до вечора тут людно. Тож розповідаємо нашим майбутнім студентам про те, як майбутні медики чудово поєднують навчання з фізичною культурою і спортом.

Спортивний комплекс функціонує при Івано-Франківському національному медичному університеті з 1992 року. Це навчальна база кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання. Протягом 2013-2016 років тут провели масштабні ремонтні роботи і сьогодні це один з кращих спортивних інфраструктурних об’єктів в Україні.

Тут діє ціла низка спортивних залів і майданчиків з комфортними роздягальнями та душовими. Серед них — три спортзали для ігрових видів спорту (міні-футбол, волейбол, баскетбол, теніс), спортзал для гімнастики й аеробіки, піщаний майданчик для пляжного волейболу та футболу, майданчик зі штучним покриттям для міні-футболу, тренажерний зал, зал для настільного тенісу тощо. З осені до весни в університеті працює плавальний басейн, який наразі на реконструкції.

В університеті щороку відбувається студентська спартакіада з різних видів спорту. Крім того студенти ІФНМУ постійно беруть участь у змаганнях міського, обласного, всеукраїнського та навіть міжнародного рівня.

Минулого навчального року студентська збірна з волейболу, яку тренує викладач кафедри Сергій Лопацький, здобула бронзові нагороди чемпіонату Івано-Франківська, перемогла на обласній універсіаді та вперше в історії університету посіла третє місце в чемпіонаті області серед команд Першої ліги. Завдяки останньому досягненню команда отримала право підвищитися в класі, і 2017-2018 навчальний рік грала на найвищому обласному рівні — у Вищій лізі. Чоловіча студентська збірна з баскетболу під керівництвом доцента кафедри Романа Михайленка цьогоріч посіла друге місце в змаганнях Студентської ліги області. Футбольна збірна ІФНМУ цього року взяла участь у чемпіонаті Івано-Франківська з фут залу, пробилася до елітної «золотої ліги» та посіла там шосте місце. А ще щороку в ІФНМУ відбувається окремий студентський Кубок з міні-футболу, і цього року змагання стали рекордними за кількістю команд — аж 38 команд боролися за заповітний Кубок.

Особливо можна відзначити досягнення студентів, які займаються гирьовим спортом і тренуються під керівництвом викладача кафедри, Заслуженого працівника фізичної культури і спорту України Романа Михальчука. Студентська команда ІФНМУ є найсильнішою в області, а кілька студентів навіть захищали честь національної збірної України на чемпіонатах Європи та світу! Крім гирьового спорту наші спортсмени успішно освоюють новий вид спорту — гирьовий хортинг.

Серед вихованців Михальчука чемпіон світу серед юніорів Назар Гривул, чемпіони світу з гирьового хортингу (2016 рік) Олександр Шваб, Ірина Савчин, Петро Юзьків, переможці та призери чемпіонату Івано-Франківської області Ірина Гринюк, Юрій Попович, Христина Макота, Яна Лугач, Христина Поп’юк, Мар’ян Ідушкевич, Дмитро Шпаков, Григорій Білущак, Ольга Щерб’юк, Назар Ідушкевич, Ярослав Николишин, Віта Паньків.

«Спорт дозволяє мені відволіктися від доволі складного навчання в університеті, — каже студент ІФНМУ, майстер спорту міжнародного класу Олександр Шваб. — Гирьовий спорт складний тим, що треба за обмежений час показати найкращий результат, тож потрібно постійно бути сконцентрованим, слідкувати за своїм темпом. Під час тих двох годин на тренуванні я просто «відключаюся» від усього, отримую моральний відпочинок, пов’язаний з фізичною роботою».

«Сьогодні на нашому спорткомплексі створені чудові умови для занять спортом, і наші студенти мають можливість розкривати себе з різних боків, — говорить ректор Микола Рожко. — В університеті розвиваються різні види спорту, ми маємо чемпіонів області, України, Європи і світу. В нас є член збірної України з веслування на байдарках і каное Наталія Жилюк, яка є одним із кандидатів на участь в Олімпійських іграх. З іншого боку в медичному університеті непросто поєднувати спорт і навчання, тому для нас головне не результати, а те, щоб молодь вела здоровий спосіб життя, щоб замість вулиці наші діти приходили у спортзал. Тож запрошуємо всіх до занять фізичною культурою і спортом на нашій базі!»

Приєднуйтеся до нашої університетської родини та досягайте успіху з ІФНМУ!

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
2
3
4
8
10
11
13
14
16
17
28

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma