Нещодавно в Івано-Франківську відбулася робоча зустріч «Реформування медсестринства в охороні здоров’я України». Йшлося про фах медсестри, майбутні нововведення, ліцензування та перспективи.

Розширена зустріч пройшла на базі обласної клінічної лікарні №1 за участю директора ДУ «Центральний методичний кабінет підготовки молодших спеціалістів МОЗ України» Катерини Балабанової. Також візитерка відвідала медичний коледж Івано-Франківського національного медуніверситету. Разом з керівництвом вишу та викладачами обговорювали шляхи трансформації підготовки молодших спеціалістів медичного профілю в контексті реформування вищої освіти.

Зокрема, як зазначили організатори зустрічі, окрім поліпшення умов праці середнього медичного персоналу необхідно звернути увагу на більш якісний та сучасний рівень освіти медичних сестер і розширення спектра їх повноважень.

«Йшлося також про питання ліцензування, створення системи сертифікації, про проект правил вступу на 2019-2020 рр. А все це важливо для подальшого розвитку і розуміння, куди рухаємось», - відзначив важливість подібних нарад-обговорень начальник відділу ECTS та моніторингу якості освіти, доцент ІФНМУ Василь Капечук.

Катерина Балабанова відвідала кафедру Внутрішньої медицини №2 і медсестринства, ознайомилася з роботою кількох навчально-практичних центрів, у яких майбутні медсестри проходять вдосконалення практичних навичок, а також віварій, де є змога працювати з реальними живими тваринами.

Катерина Балабанова також проанонсувала плани міністерства відновити бакалаврат у медсестринстві, а під час зустрічі зі студентами ІФНМУ заохочувала їх добре вчитися, оскільки саме від них буде залежати майбутнє медсестринської освіти в Україні, запросила проходити всі щаблі розвитку у своїй професії аж до звання доктора філософії з медсестринства.

Фото mc.if.ua

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
8
10
11
13
15
16
17
19
20
24
25
29
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma