У п’ятницю, 19 жовтня, в Івано-Франківському національному медичному університеті на базі кафедри українознавства і філософії відбулась Всеукраїнська нарада-семінар завідувачів та провідних фахівців гуманітарних кафедр закладів вищої освіти медичного профілю.

Як розповів завідувач кафедри-господаря події, професор, академік Володимир Качкан, до Івано-Франківська прибули науковці з Запоріжжя, Одеси, Вінниці, Чернівців, Львова. Крім викладачів кафедри українознавства і філософії ІФНМУ участь в засіданні взяли представники кафедри мовознавства.

«Ми підтримуємо кафедру українознавства і філософії, працюємо з нею в унісон, спільно вирішуємо всі питання, які щодня постають перед нами, — зазначив у своєму вітальному слові ректор ІФНМУ професор Микола Рожко. — Нещодавно ми перенесли на кафедру кімнату-музей Руської Трійці, зараз завершуються роботи зі створення музею нашого університету. Нам цікаво почути нові думки про цю роботу. Дякуємо всім, хто зміг приїхати до нашого університету і взяти участь у цій нараді».

Під час засідання були заслухані доповіді Володимира Качкана «Роль гуманітарних дисциплін у соціалізації студента-медика» та завідувача кафедри суспільних дисциплін Запорізького державного медичного університету професора Ірини Утюж «Реалізація гуманістичних технологій в освіті як відповідь на виклики часу», а також численні наукові повідомлення від учасників семінару.

За підсумками наради були підготовлені резолюції, які направлені в Центральний методичний кабінет МОЗ України.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma