Близько 100 провідних стоматологів України з’їхалися до Івано-Франківська на дводенну конференцію. Зібралися вони для того щоб обговорити сучасні проблеми імплантології та шляхи їх вирішення. Ця тема в стоматології зараз дуже актуальна.

«Цього разу ми взяли трохи ширшу сферу. Це не тільки імплантація, це і зуботехнічна справа. Будуть зубні техніки давати доповідь, лікарі-хірурги імплантологи, а також лікарі-ортопеди», — розповідає Руслан Савчук, голова Івано-Франківського осередку Асоціації імплантологів України. Він стверджує, українська стоматологія зараз може конкурувати із зарубіжною. Чимало іноземців їдуть до України лікувати свої зуби, адже рівень фахівців доволі високий, а ціни на порядок нижчі ніж в закордонних колег.

Однією з цікавих та прогресивних тем конференції є професійна гігієна. Доцент кафедри стоматології післядипломної освіти ІФНМУ Василь Штурмак розповідає, що це питання наразі дуже важливе, особливо в Україні, адже після навіть ідеального ортопедичного лікування результати можуть зійти нанівець через неправильні чи недостатні способи догляду за ротовою порожниною.

«В Америці є окремі спеціалісти, які займаються суто зубною гігієною, крім самої очистки ротової порожнини, — каже Василь Штурмак. — Вони ще й наполовину менеджери, адже вчать, як правильно доглядати за своїм ротом після ортопедичних та косметичних операцій. Ця галузь існує в США вже близько 100 років. У нас же вона тільки розвивається».

Завдяки професійній гігієні можна убезпечити пацієнта від руйнування зубів, зараження порожнини рота. Однак тут немає загального рецепту. Адже кожен випадок унікальний й вимагає своїх засобів та способів догляду.

Велику роль у прогресі та розвитку стоматології відіграють сучасні технології. Зокрема використання цифрових технологій суттєво прискорює діагностику та зменшує навантаження на пацієнтів на 60% — 90%.

«Цифрова інформація доволі оперативна. Її легко зберігати та просто надсилати на великі відстані, що зручно як і для пацієнтів та лікарів, — стверджує фахівець-винахідник у галузі стоматології, патентознавець, професор Іван Палійчук. — У наших закордонних колег є чимало сучасних рентгенологічних апаратів, які дають картинку дуже високої роздільної здатності, зокрема, потужні комп’ютерні томографи».

Крім доповідей науковців на терасі «Пасажу Гартенберг» провідні стоматологічні компанії презентували свої пристрої та інструменти, які тут же можна було протестувати. По закінченню конференції всі учасники отримали відповідні сертифікати.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
8
9
10
11
13
15
16
17
22
23
24
25

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma