У понеділок, 26 листопада, на кафедрі дитячих інфекційних хвороб відбулося відкрите заняття зі студентами 6 курсу, 32+ групи на тему «TORCH-інфекції у дітей. Роль парвовірусної інфекції В19 в патології плода, новонародженого і дітей різного віку. Гепатити В і С як материнсько-плодова інфекція», яке провела завідувач кафедри, професор Галина Матейко.

Інфекції з вертикальним механізмом передачі є однією з актуальних проблем сучасної неонатології, педіатрії, інфектології. Внутрішньоутробні інфекції займають від 10 до 61% у структурі неонатальної смертності. Особливий інтерес викликають інфекції групи TORCH. ПВІ (парвовірусну інфекцію) розглядають, як «гіпотетичну» хворобу, що може призводити до патології вагітності, вад розвитку плода та новонародженого. Проблема гепатитів В і С (ГВ і ГС), їх поєднаних та асоційованих форм актуальна у зв’язку з епідемією гепатитів в Україні. Значний ріст кількості інфікованих кількості інфікованих вагітних жінок, у яких виявляють хронічну HCV- і /або HBV- інфекцію, є реальною загрозою передачі інфекції від матері до дитини.

Під час заняття застосовувались різноманітні методи контролю, які були спрямовані на перевірку результатів навчання, а саме: оцінка вихідного рівня знань за допомогою тестових завдань, усне опитування (робота в малих групах), робота біля ліжка хворого, розв'язування проблемних ситуаційних та навчальних задач.

Основна частина заняття включала інтерактивні методи навчання, які виконували функцію проблемного навчання, що допомагає розвивати у студентів клінічне мислення, формує самостійність. Професор використала метод малих груп (розподіл по 3-4 особи в групі), який дозволив швидше організувати студентів, навчити співпрацювати між собою, а також спонукав до прийняття рішень, сформував лідерські навички та вміння.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
6
7
8
9
11
14
15
18
21
22
25
27
28
29
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma