У понеділок, 3 грудня, на базі кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання відбулися змагання з настільного тенісу в рамках спартакіади «Здоров’я» серед викладачів і працівників Івано-Франківського національного медичного університету.

Участь у змаганнях взяли 19 тенісистів. 13 чоловіків змагалося у двох групах, а по два кращих з кожної з них поборолися між собою за перемогу у своєрідному «фіналі чотирьох». Шість жінок грали між собою в одній групі за коловою схемою. Традиційно тенісні баталії відбулися у спеціально обладнаному залі для настільного тенісу, де встановлені шість столів для пінг-понгу.

Серед учасників був викладач кафедри медицини катастроф та військової медицини Станіслав Скидоненко, який постійно бере участь у спортивних змаганнях і навіть є членом університетської збірної з шахів. «Настільний теніс — це вид спорту, яким можна займатися до пенсії, це оздоровча фізкультура, — говорить викладач. — Дуже добре, що в нас в університеті відбуваються такі змагання. Це мотивує нас і стимулює не просто сидіти вдома після роботи, а йти на наш спорткомплекс, позайматися, порухатися, оздоровитися». Цього разу

Серед жінок перемогу здобула колега Станіслава Скидоненка по кафедрі викладач Марія Половчук. Вона працює в університеті перший рік, і одразу вирішила спробувати себе в таких змаганнях. «Я займалась настільним тенісом ще в школі, продовжувала заняття під час навчання в нашому університеті, брала участь в обласних, районних, університетських змаганнях, — розповідає чемпіонка. — Потім було кілька років перерви, а тут дізналась, що є такі змагання для викладачів і працівників, і вирішила спробувати. Спорт — це моє, я вже задумуюся, щоб знову відновити свої заняття настільним тенісом. Це чудовий спосіб гарно провести час і покращити своє здоров’я».

Наступними в рамках спартакіади викладачів і працівників ІФНМУ будуть змагання з шашок і шахів. Вони відбудуться вже зовсім скоро. Слідкуйте за анонсами в календарі на сайті університету!

Переможці та призери змагань

Жінки

1. Марія Половчук, викладач кафедри медицини катастроф та військової медицини
2. Лідія Йосипенко, викладач кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання
3. Мар'яна Прокопович, асистент кафедри інфекційних хвороб та епідеміології

Чоловіки

1. Ігор Юрків, старший лаборант кафедри патофізіології
2. Роман Лісовський, доцент кафедри медичної інформатики, медичної і біологічної фізики
3. Станіслав Скидоненко, викладач кафедри медицини катастроф та військової медицини

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
18
20
26
27
28

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma