У вівторок, 4 грудня, в Івано-Франківську відбулась науково-практична конференція «Захід зустрічає Схід: педіатрична практика в системі громадського здоров’я».

Науковий форум провела громадська організація «Українська Академія Педіатрії» за підтримки Міністерства охорони здоров’я України, Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА, Івано-Франківського національного медичного університету.

«Все, що ми робимо у своїй щоденній праці, спрямоване на те, щоб діти були здоровими, — говорить завідувач кафедри дитячих хвороб післядипломної освіти ІФНМУ професор Ольга Синоверська. — Тому основним посилом нашої конференції ми зробили здорове дитинство. Все, про що сьогодні говоримо, це те, як зробити наших діток здоровими, як діяти в кращих принципах надання медичної допомоги XXI століття, тобто навіть не лікувати хворобу, а зробити так, щоб ця хвороба не виникла».

Доповіді конференції були поділені на секції «Дитина і алергія», «Педіатрія розвитку», «Профілактична медицина», «Психологічні аспекти роботи із дітьми». Відбулися майстер-класи «Базові реанімаційні заходи», «Отоскопія в практиці педіатра», «Бронхіальна астма у дітей: робота над помилками» та «Можливості УЗД та УЗД-денситометрії в діагностиці патології кісток та суглобів у дітей».

Окремий блок конференції був присвячений правам лікарів. «Часто ми не знаємо своїх прав, адже перебуваємо у щоденному цейтноті, — каже Ольга Синоверська. — Тому лікарям-педіатрам треба розрядитися, зрозуміти себе, отримати потужну мотивацію, як стати ще успішнішим. Наша кафедра щиро сподівається, що все, що ми підготували для цієї конференції, доповіді гостей, яких ми запросили, дозволять отримати відповіді на багато запитань, які хвилюють наших колег».

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
3
4
5
10
11
12
16
17
18
19
21
24
25
26

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma