Нещодавно на запрошення Асоціації травматологів і ортопедів області та кафедри травматології та ортопедії ІФНМУ в обласній клінічній лікарні пройшов одноденний семінар-майстер-клас з діагностики та малоінвазивному оперативному артроскопічному лікуванню травматичних пошкоджень ротаторної манжети плеча.

Перед аудиторією виступили фахівці медичного центру «Сучасна ортопедія» Києва кандидат медичних наук Руслан Сергієнко та спеціаліст з сонографії проблем опорно-рухового апарату, головний лікар центру, кандидат медичних наук Анна Вовченко.

Під час презентацій доповідачі демонстрували на добровольцях та запрошених хворих діагностичні тести для виявлення різноманітних ушкоджень плечового суглоба. Активну участь в семінарі взяли травматологи-ортопеди, інтерни та спеціалісти з сонографічної діагностики області.

Цікавим розділом навчання став майстер-клас з оволодіння технікою сонографії. За допомогою унаочнень (ніжки курчати) та сучасного сонографа всі бажаючі змогли імітаційно відпрацювати технологію візуалізації пункційного введення лікарських препаратів в суглоб.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
6
7
8
9
11
14
15
18
21
22
25
27
28
29
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma