У вівторок, 4 грудня, студенти 84 групи ІІ курсу Івано-Франківського національного медичного університету з куратором групи, кандидатом медичних наук Ольгою Іванців відвідали діток у дитячому будинку в селі Крихівцях.

Юридично організація зареєстрована як Містечко милосердя святого Миколая для усіх, хто потребує допомоги. Ним опікується спільнота сестер-монахинь, котрі живуть разом з дітками, як одна родина. Зараз тут проживають 32 дитини різного віку. Більшість з них з неблагополучних сімей. Усі вони живуть тут з дозволу батьків, оскільки ті мають певні особисті проблеми чи економічну кризу, тому не можуть дати належний догляд і виховання своїм чадам.

Сестри опікуються цими малятами, турбуючись при цьому про збереження родин. Вони дбають не тільки про фізичне здоров’я, а й про духовний стан маленьких жителів. Для діток дошкільного віку тут організовано садочок, старші дітки відвідують школу, а крім шкільних занять та домашніх справ, мають можливість навчатися тут на гуртках хору, вокалу, малювання, шиття, комп’ютерів, танців тощо.

«Щемливо і трепетно пройшла наша зустріч, — розповідає староста групи Христина Кирилюк. — Дуже приємно бачити усміхнені та щасливі оченята маленьких сонечок, які дуже люблять гратися та розповідати щось цікаве. Покликання лікаря не тільки дбати про фізичне здоров’я людини, а й намагатися творити добро, хай навіть не так часто. Кожен з нас, студентів-медиків, який прийшов у цей прекрасний університет за покликанням, потребує різного роду вияву милосердя до людей, що нас оточують, а увага малюкам, справді, найбільше потрібна».

В університеті продовжуються благодійні ініціативи. Зараз куратори разом зі студентами збирають кошти та речі для дітей в навчально-реабілітаційному центрі по вулиці Хоткевича в Івано-Франківську (дітки з вадами психофізичного розвитку). Закладу дуже не вистачає речей, які впливають на якість реабілітації та комфортного перебування діток тут. Приєднуйтеся і ви! Деталі можна дізнатися у кураторів груп.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma