Традиційно восьмого вересня відзначають Всесвітній день фізичного терапевта.

Фізичні терапевти - це фахівці з реабілітації, які входять до складу мультидисциплінарної команди.

Щодня у всьому світі фізіотерапевти допомагають тисячам людей відновити працездатність, і правильно підібрана терапія та процедури допомагають пацієнтам швидко повернутись до звичного життя.

Сьогоднішні події в країні зробили цю професію ще більше актуальною на ринку праці України. Багато захисників нашої держави отримують поранення різного ступеня важкості. Їм надають медичну кваліфіковану  допомогу у військових госпіталях і спеціалізованих медичних закладах, втім важливе значення має саме реабілітація військовослужбовців для повного відновлення та можливості повноцінно працювати й жити у суспільстві.

В Івано-Франківському національному медичному університеті також готують фахівців із цієї важливої спеціальності, зокрема фізичних терапевтів та їхніх асистентів. Університет також активно співпрацює з медичними закладами, які надають реабілітаційну допомогу і долучається до різноманітних проєктів щодо розвитку реабілітаційної допомоги, зокрема навчання та підготовки таких фахівців.

Навчання проводить професорсько-викладацький склад, а відтак долучаються до сучасних напрямків розвитку фізичної терапії та реабілітації в цілому.

Тож вітаємо викладачів та студентів кафедри фізичної терапії, ерготерапії, нинішніх та майбутніх фізичних терапевтів з професійним святом!

Бажаємо вам здоров’я, натхнення, сил та наснаги на нові звершення задля блага Батьківщини!