Із метою ознайомлення науково-педагогічних, педагогічних працівників, здобувачів ступеня доктора філософії, докторантів  та зацікавлених осіб із бібліографічними базами даних Scopus, Web of Science Core Collection та Google Scholar, а також авторськими ідентифікаторами, журнальними метриками та соцмережами науковців, науковий відділ розпочав проведення серії семінарів.

У середу, 28 лютого, відбувся захід на тему «Міжнародні бібліографічні бази даних наукової інформації. Робота з Scopus, Web of Science, Google Scholar». Заняття проводила відповідальна за проведення моніторингу наукометричних показників ІФНМУ, доцентка кафедри медичної інформатики, медичної та біологічної фізики Лілія Туровська. Лекторка ознайомила слухачів із особливостями роботи з рейтинговими наукометричними базами даних та доступом до них, надала інструкції та практичні поради щодо ефективного використання цих ресурсів для здобуття актуальної наукової інформації та використання передових інструментів для підтримки своєї наукової роботи. Учасники отримали можливість поставити запитання, що дозволило розкрити та уточнити різні аспекти роботи з міжнародними бібліографічними базами даних. Організатори семінару підкреслили важливість використання цих бібліографічних ресурсів для підтримки якісних наукових досліджень.

У березні та квітні заплановано наступні теми:  «Авторські ідентифікатори. Спеціалізовані соцмережі науковців» та «Підбір видання для публікації. Журнальні метрики. Референс-менеджери».    

Приєднуйтеся для розвитку та обміну досвідом у науковому співтоваристві!