В Івано-Франківському національному медичному університеті відбулося засідання опорної кафедри стоматології навчально-наукового інституту післядипломної освіти, на якому науковці з різних університетів України обговорили післядипломне навчання зубних техніків.

До Івано-Франківська приїхали науковці з Києва, Ужгорода, Полтави. Серед питань порядку денного була презентація методів удосконалення післядипломної підготовки спеціалістів зубних техніків за фахом «Стоматологія ортопедична» згідно медичної реформи. Її провів завідувач кафедри, професор Іван Палійчук. За його словами, на жаль, сьогодні в Україні відсутня науково-обґрунтована і економічно ефективна модель організації стоматологічної служби. Тим не менш, кафедра стоматології ПО намагається всіма засобами покращити підготовку фахівців. І головною складовою в удосконаленні навчання є запровадження сучасних механізмів господарювання та поліпшення матеріально-технічного забезпечення закладу стоматологічним обладнанням і матеріалами.

Рівень господарювання івано-франківських стоматологів учасники засідання побачили під час оглядової екскурсії навчально-практичним центром «Стоматологія», який створений в ІФНМУ і фактично не має аналогів в Україні. Сучасні прилади та інструменти, мультимедійне обладнання, яке працює в НПЦ, дійсно вразили гостей університету.

Доцент Микола Мельничук презентував присутнім проект створення Атласу для зубних техніків за спеціальністю «Стоматологія ортопедична». Презентація викликала жваве обговорення, і всі, хто взяв слово, погодилися, що таке видання дійсно потрібне. «Цей атлас буде доповненням до існуючого нині підручника, — говорить ректор ІФНМУ, професор Микола Рожко. — В цьому атласі дітям буде показано принципи виготовлення тих чи інших виробів. Створення такого атласу — це дійсно каторжна робота, і я дякую Миколі Мельничуку за те, що він взявся за цю роботу. такого атласу в Україні немає».

«Найголовнішим в цьому обговоренні є те, якого зубного техніка хочуть бачити викладачі, коли він приступить до праці, — говорить перший проректор ІФНМУ, професор Ганна Ерстенюк. — Всі пропозиції, які висловлені сьогодні, є достатньо вагомими, і вони дозволять вдосконалити підготовку фахівців як на додипломному етапі, так і на післядипломному. Дуже важливо почути один одного, поділитися своїми успіхами, але ще важливіше виробити з цього політику основних напрямків підготовки наших фахівців у подальшому».

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
3
6
8
10
13
14
15
16
21
22
23
24
27
28
29
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma