Днями в Українському науково-дослідному інституті соціальної і судової психіатрії та наркології МОЗ України відбувся перший в Україні тренінг для молодих науковців «First Research Course for Early Carrier Mental Health Specialists and Students». Однією з 25 учасників тренінгу була асистент кафедри психіатрії, наркології та медичної психології Івано-Франківського національного медичного університету Олеся Паращук.

Організаторами виступили професор Ірина Пінчук (Український НДІ соціальної і судової психіатрії та наркології МОЗ України) та prof. Norbert Skokauskas (Institute of Mental Health, NTNU, Norway), в межах співпраці UNA Partnership. Участь в курсі взяли молоді психіатри та психологи з України, Грузії та Вірменії. Тренінг відбувався англійською мовою,а відбір на участь в події відбувався на конкурсній основі.

Метою курсу було забезпечення високоякісного інтенсивного навчання з відповідних елементів дослідження, включаючи, але не обмежуючись розробкою та запуском дослідницьких проектів, методами досліджень, включаючи найважливіші принципи статистики, написання наукових праць та презентації наукової роботи.

Протягом першого дня учасники мали можливість послухати лекції та отримати поради провідних фахівців з Норвегії (Prof. Arnstein Mykletun, Senior researcher, Norwegian Institute of Public Health, Division of Mental Health, and Prof. Stian Lydersen, Professor of Medical Statistics, Institute of Mental Health, Norwegian University of Science and Technology (NTNU), and Dr. Bernhard Weidle, Associate Professor and Senior Physician, Institute of Mental Health, NTNU and St. Olav's Hospital, Norway), США (Prof. Bennett Leventhal, Professor of Psychiatry, UCSF Medical Centre, USA), Німеччини ( Prof. Johannes Hebebrand, Editor -in- chief, Journal of European Child and Adolescent Psychiatry, University of Duisburg-Essen, Germany) та Хорватії (Dr. Vlakta Boričević–Maršanić, Associate Professor and Director, Psychiatric Hospital for Children and Adoloscent, Crotia).

Наступного дня учасники конференції представляли результати своїх власних наукових досліджень та вносили пропозиції щодо можливих нових напрямків досліджень у психіатрії та психології. Асистент кафедри психіатрії, наркології та медичної психології ІФНМУ Олеся Паращук представила доповідь на тему “Psychological support for people with mental illness and their families”.

Усі учасники отримали сертифікати, що підтверджують участь в міжнародному тренінгу. Цей курс став платформою для продовження навчання та спільних досліджень в рамках проекту.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
5
7
8
9
10
11
13
15
17
19
22
23
24
25
27
28
29
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma