Напередодні Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом в Івано-Франківському національному медичному університеті відбулась лекція асистента кафедри інфекційних хвороб та епідеміології Руслана Мізюка про сучасний стан ВІЛ-інфекції в Україні.

Подію організували за ініціативи Ради студентського наукового товариства (СНТ) спільно з кафедрою інфекційних хвороб та епідеміології. Руслан Мізюк детально розповів про ВІЛ-інфекцію, симптоми та ознаки захворювання, перебіг, діагностику та принципи сучасного лікування.

Фахівець акцентував , що останні роки суттєво змінилися підходи до діагностики та лікування даного захворювання. Завдяки цьому суттєво зросла тривалість життя людини хворої на ВІЛ-інфекцію. Покращився рівень кваліфікованої допомоги, у тому числі в Україні. І сьогодні особливої різниці між лікуванням в Україні та за її межами немає, хоча тривалість життя залежить також від свідомості людини та бажання лікуватись.

«Студенти задали чимало питань, — розповідає голова Ради СНТ, Тетяна Рангулова. — Кого, як не майбутніх медиків хвилює проблема поширеності цієї інфекції, адже ця професія входить в одну із груп ризику по зараженню ВІЛ-інфекцією. Лунали питання і стосовно подальших дій у випадку зараження».

Представники Ради СНТ роздали присутнім інформаційні листівки проте, яким шляхом відбувається зараження інфекцією, а яким воно не може відбутися. Після лекції всіх запросили до спільної фотографії з утворенням символу боротьби зі СНІДом.

Усі присутні залишилися задоволені від отримання кваліфікованої та розгорнутої інформації. Проблема ВІЛ-інфекції — це проблема, яка хвилює цілий світ.

Члени Ради СНТ висловлюють щиру подяку завідувачу кафедри інфекційних хвороб та епідеміології, професору Олександрі Пришляк та асистенту кафедри Руслану Мізюку за фахову лекцію та підтримку активної діяльності молодих науковців.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
2
3
4
6
7
8
12
13
14
19
20
21
22
23
26
27
28
30

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma