Днями в Івано-Франківському національному медичному університеті відбувся перший етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Гістологія, цитологія та ембріологія». 43 студенти другого курсу медичного факультету боролися за звання кращого фахівця у цій дисципліні.

«Метою олімпіади є підвищення якості підготовки кваліфікованих фахівців, пошук обдарованої студентської молоді, стимулювання її творчої праці, — розповідає завідувач кафедри гістології, цитології та ембріології, професор Сергій Геращенко. — Змаганням олімпіади передувала напружена підготовка. Протягом осіннього семестру студенти щотижня відвідували засідання студентського наукового гуртка, поглиблювали теоретичні знання та вдосконалювали вміння діагностувати гістологічні препарати і електронні мікрофотографії».

Змагання олімпіади традиційно складаються з двох турів – теоретичного та практичного. Цьогоріч студенти демонстрували рівень знань зі спеціальної та загальної гістології та ембріології, описуючи гістофізіологію та ембріогенез серцевої м'язової тканини та селезінки. Нелегким було практичне завдання – учасникам олімпіади необхідно було розпізнати 160 гістологічних структур на 60 світлооптичних та електронних мікрофотографіях.

Переможцями олімпіади стали студенти Юлія Бойчук (7 група) та Андрій Писар (6 група), які удостоєні диплому І ступеня. Диплом ІІ ступеня виборола Ірина Сідляр (9 група), ІІІ місце посіла Анна Улізько (5 група). Грамотами журі за високий рівень знань та умінь нагороджені Соломія Голдищук (7 група), Маркіян Луців (10а група), Ірина Кузьмич (1 група), Христина Ковалишин (3 група), які посіли, відповідно, IV-VIІ місця.

Колектив кафедри щиро вітає переможців, бажає творчих здобутків та успішного виступу на ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади, який відбудеться в квітні 2018 року на базі Української медичної стоматологічної академії (Полтава).

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
4
5
6
7
8
9
10
14
15
18
19
20
22
23
24
25
27
28
29
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma