У четвер, 14 грудня, на базі Івано-Франківського національного медичного університету відбулась регіональна нарада-семінар на тему «Ефективність впровадження клінічних настанов та протоколів надання медичної допомоги в практику лікаря внутрішньої медицини».

Серед питань, які обговорювали учасники наради були стандарти діагностики гіпертонічної хвороби (ГХ), вимірювання артеріального тиску (АТ) в домашніх умовах, добовий моніторинг АТ, лікування хворих при високому АТ та при першому ступені ГХ та багато інших.

Президент Асоціації лікарів-інтерністів України, член-кореспондент Національної академії медичних наук України, професор Василь Нетяженко розповів про особливості практичного застосування лікарем терапевтичного профілю урядової програми «Доступні ліки».

«Такі наради ми проводимо по всій Україні, — розповідає професор Василь Нетяженко. — Сьогодні ліки є, можливості для лікування є, але ця система чомусь не повністю спрацьовує. Можливо, лікарі недостатньо інформують пацієнтів, а може пацієнти не хочуть достатньо займатися своїм лікуванням. Ми з’ясовуємо, розповідаємо, яким чином максимально раціонально використати кошти, які виділила держава для лікування пацієнтів, перш за все тих, які мають підвищений артеріальний тиск. Наше завдання — залучити якомога більше пацієнтів до цього проекту. Крім того, на нараді розглядаємо питання, щодо нових настанов і рекомендацій».

«Нам дуже приємно приймати в університеті цю нараду-семінар, яку очолює надзвичайний чоловік, терапевт, педагог, щирий українець професор Василь Нетяженко, — говорить проректор з наукової роботи ІФНМУ, професор Ігор Вакалюк. — Ця конференція є надзвичайно корисною для всієї практичної медицини, науковців, студентів, які присутні в цьому залі. Це надзвичайно важлива справа».

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
18
20
26
27
28

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma