Нещодавно три унікальні науково-дослідні лабораторії Івано-Франківського національного медичного університету отримали свідоцтва про технічну компетентність від Головної організації метрологічної служби Міністерства охорони здоров’я України.

Таке свідоцтво засвідчує відповідність лабораторії критеріям оцінювання і підтверджує її вимірювальні можливості та технічну компетентність при проведенні вимірювань (досліджень) в галузі охорони здоров’я. Такі документи отримали науково-дослідна лабораторія мікробіологічних досліджень кафедри мікробіології, вірусології та імунології, науково-практичний центр нейрофізіологічного дослідження кафедри неврології та нейрохірургії, а також наукова молекулярно-генетична лабораторія кафедри терапії та сімейної медицини післядипломної освіти.

«Створення таких лабораторії та їхня акредитація — це довгий і складний процес, — говорить ректор ІФНМУ, професор Микола Рожко. — Ми пройшли багато етапів, а саме підготовку приміщень, ремонти, закупівля обладнання, налагодження методики, перевірка державною комісією. І ось нарешті ми отримали ці сертифікати про державну акредитацію. Це велике досягнення для всього університету».

Разом із «новоатестованими» в ІФНМУ нині діє дев’ять наукових лабораторій. Це один з кращих показників серед медичних вишів України. Наявність цих лабораторій дозволяє науковцям університету в багатьох сферах наукової діяльності проводити свої дослідження в стінах рідної Alma Mater, а не їздити до столиці чи в інші регіони України.

Медичний університет не зупиняється на досягнутому. На черзі акредитація хроматографічної лабораторії на фармацевтичному факультеті.

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma