У середу, 20 грудня, в Івано-Франківському національному медичному університеті відбулась приємна подія. Адміністрація вишу відзначила нагородами кращих викладачів-кураторів університету.

Кожен з присутніх кураторів отримав пам’ятну грамоту. Вже згодом вони також отримають і грошову премію. Та, як кажуть представники ректорату, це мінімальна відзнака, яку заслужили викладачі, адже робота куратора є безцінною.

«Роботу куратора неможливо виміряти ніякими звітами, адже не виміряєш спілкування викладачів зі студентами, роботу з групами, — говорить перший проректор ІФНМУ, професор Ганна Ерстенюк. — Далеко не всі наші студенти, коли вступають до університету, знають, як привітатися чи притримати вхідні двері, кого пропустити перед собою, і дуже багато інших моментів. А волонтерська робота, участь у культурних заходах, знайомство студентів з театром, філармонією, зрештою з бібліотекою — це складові формування молодої людини як особистості. І куратор має зрозуміти, чому в конкретного студента є ті чи інші проблеми з відвідуванням чи навчанням. Це неймовірна робота».

«Роботу наших кураторів важко переоцінити, — говорить заступник ректора з виховної роботи, доцент Ігор Ванджура. — Під час благодійних акцій, які організовують куратори спільно зі студентами, наша молодь бачить інший бік життя, людей із проблемами, які потребують допомогу, і це має велике значення. Ці грамоти, таке заохочення, це мінімум, що ми можемо зробити, але сподіваюся, це буде традиційним. Робота зі студентами не завжди видна, але в наш час вона надзвичайно важлива. Тож ми дякуємо всім нашим кураторам за їхню роботу!»

«Сьогодні були відзначені кращі куратори університету, які дійсно приділяють багато уваги студентам, організовують їх, — розповідає голова ради кураторів ІФНМУ, доцент Тетяна Князевич-Чорна. — Насправді всі наші куратори активно працюють з молоддю. Їхня робота не завжди помітна, але її видно пізніше, бо ми випускаємо достойних студентів, котрі мають всі риси, якими має володіти лікар і людина. І кожен куратор робить великий вклад у формування такої особистості студента».

Нагадаємо, цими днями студенти ІФНМУ спільно зі своїми кураторами взяли участь в численних благодійних заходах, присвячених Дню святого Миколая. Майбутні медики відвідували діток у надвірнянському будинку дитини, Містечку милосердя святого Миколая, допомогли багатодітній родині, підготували подарунки для хворих дітей з обласного дитячого фтизіо-пульмонологічного центру, взяли участь в акції «Допоможи святому Миколаю» від БФ «Карітас» тощо.

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma