У четвер, 21 грудня, в читальному залі бібліотеки Івано-Франківського національного медичного університету студенти вишу послухали розповідь про Реформацію як успіх Європи і шанс для України, присвячену відзначенню 500-річчя Реформації в Європі.

Захід відбувся на виконання указу Президента України №357/2016 «Про відзначення в Україні 500-річчя Реформації». Подію відвідали студенти першого курсу медичного коледжу ІФНМУ, а також викладачі та співробітники бібліотеки.

Ініціював захід викладач кафедри медичної інформатики, медичної і біологічної фізики Назар Сташко. Він звернув увагу студентів на те, що термін «реформація» має зміст повернення до попередньої форми. А саме Мартін Лютер та його однодумці закликали суспільство повернутися до біблійних першооснов християнства.

Особливим гостем заходу став кандидат медичних наук, співавтор книги «Реформація: успіх Європи і шанс для України» Олег Шеремета. До написання цієї книги долучився цілий колектив авторів із України, країн Західної Європи і США. Це відомі науковці та фахівці у своїх галузях. Також у написанні книги взяв участь нобелівський лауреат з економіки Вернон Сміт.

Олег Шеремета у своєму виступі показав, як світоглядні зміни на користь біблійних принципів, як це сталося в процесі Реформації, мали величезний позитивний вплив на розвиток країн Європи. «Реформація дала поштовх кардинальним змінам в економіці, ставленні людей до праці, в освіті і науці та медицині, — говорить Олег Шеремета. — Впровадження принципів Реформації може привести народ України до благополуччя, економічного росту й сталого розвитку держави».

Своїм чудовим співом порадувала присутніх студентка третього курсу 30а групи Діана Довган.

Студенти досить активно обговорювали виступ, задавали запитання, а також охоче поспілкувалися особисто з гостем по закінченні заходу. Олег Шеремета презентував екземпляр книги «Реформація: успіх Європи і шанс для України» для бібліотеки ІФНМУ. Тож кожен охочий може ознайомитися із цією тематикою, завітавши до читального залу нашої бібліотеки.

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma