В Івано-Франківському національному медичному університеті продовжується щорічна спартакіада «Здоров’я» серед викладачів і працівників університету. У середу, 24 січня, відбулися змагання з шашок і шахів.

Цього року позмагатися в цих інтелектуальних видах спорту зібралося близько 20 учасників. Шахово-шашкові партії розгорнулися у двох аудиторіях кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання. Жінки і чоловіки цьогоріч грали як у шашки, так і в шахи, тож переможців у індивідуальному заліку було четверо.

Першими завершилися шашкові матчі серед жінок. Перемогу тут виборола доцент кафедри мовознавства Марія Гуцол. «Я вже вшосте беру участь у таких змаганнях, — розповідає Марія Гуцол. — Граю в шашки ще з дитячих років, навчив мене батько, який сам є математиком, тож такі логічні ігри, як шахи і шашки, були популярними в нашій сім’ї. Щодо сьогоднішніх змагань, то треба брати участь не лише в науковій роботі, але й у спортивному чи творчому житті. Дякую всім учасникам і кафедрі фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання. Рекомендую всім викладачам і працівникам приєднуватися до таких змагань. Вони розвивають розум, логіку, а ще дозволяють познайомитися між собою ближче, адже університет дуже великий, але ми маємо бути в ньому дружньою сім’єю».

Матч за перше місце у жіночих змаганнях з шахів запам’ятався несподіваною перемогою за часом старшого викладача кафедри медичної інформатики, медичної та біологічної фізики Наталії Остапович. Її ігрова позиція була значно гіршою, проте вона не здалась і змусила суперницю витратити весь відведений їй час у спробах поставити мат. «Моя мета на цих змаганнях була достойно представити свою кафедру, — каже Наталія Остапович. — Я останній раз грала близько 17 років тому, і зараз отримала можливість згадати правила, як ходять фігури. Дуже задоволена атмосферою на змаганнях, спілкуванням з колегами, але хочеться, щоб було більше гравців».

У змаганнях з шашок серед чоловіків перемогу здобув працівник адміністративно-господарського відділу Богдан Панчишак. «Я дуже люблю спорт, найбільше моє захоплення настільний теніс, граю в шашки і шахи, колись серйозно грав у футбол, але і зараз стараюсь займатися, рухатися, — розповідає Богдан Панчишак. — Минулого року на змаганнях з шашок і шахів я був просто глядачем, а цього разу вирішив взяти участь. Закликаю всіх наших працівників, викладачів і студентів займатися фізкультурою і спортом, адже в нашому університеті створені чудові умови для цього, маємо просто неймовірний спорткомплекс з усіма зручностями, тож цим треба користуватися. Хочеться бачити тут більше молоді».

Найдовше цього дня тривали змагання з шахів, які відбувалися по коловій системі. Тож усі учасники зіграли один з одним. Особливо драматичним виявився матч за третє місце, в якому суддя змагань, майстер спорту України з шахів Андрій Шанковський навіть призначив перегравання. А переможцем чоловічих змагань з шахів несподівано став асистент кафедри педіатрії Павло Буяк, який минулого року взагалі не брав участі в цих змаганнях. «Минулого року на нашій спартакіаді я брав участь у змаганнях з настільного тенісу, футзалу, а цього року вирішив розширити цей перелік шахами, адже займався ними в дитинстві, — розповідає Павло Буяк. — Дуже задоволений цими змаганнями, тут панувала тепла атмосфера, гравці дуже різнопланові, мають різні стратегії початку гри, тож було дуже цікаво. Особливо приємно зустрітися за ігровою дошкою з викладачами, в яких зовсім недавно я сам був студентом. Дякую організаторам за цю гарну подію».

Особисті результати

Шахи

Чоловіки

1 місце. Павло Буяк (кафедра педіатрії)
2 місце. Станіслав Скидоненко (кафедра медицини катастроф та військової медицини)
3 місце. Роман Василевич (кафедра мовознавства)

Жінки

1 місце. Наталія Остапович (медичної інформатики, медичної і біологічної фізики)
2 місце. Ірина Мищенко (кафедра гігієни та екології)
3 місце. Леся Столяренко (адміністративно-господарський відділ)

Шашки

Чоловіки

1 місце. Богдан Панчишак (адміністративно-господарський відділ)
2 місце. Роман Василевич (кафедра мовознавства)
3 місце. Володимир Дерпак (кафедра гігієни та екології)

Жінки

1 місце. Марія Гуцол (кафедра мовознавства)
2 місце. Ольга Федорович (кафедра медичної інформатики, медичної і біологічної фізики)
3 місце. Ольга Малишевська (кафедра гігієни та екології)

Командні результати

Шахи

1 місце — кафедра медичної інформатики, медичної і біологічної фізики
2 місце — кафедра мовознавства
3 місце — кафедра гігієни та екології

Шашки

1 місце — кафедра мовознавства
2 місце — адміністративно-господарський відділ
3 місце — кафедра медичної інформатики, медичної і біологічної фізики

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
5
6
7
8
9
11
12
15
16
17
Дата : 17.09.2019 р.
18
21
22
23
24
26
27
28
29
30

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma