У бібліотеці Івано-Франківського національного медичного університету спільно з Європейською медичною студентською асоціацією (EMSA) провели «Книжкову здибанку». Тут відбувалися міні-вистави, читання поезії, костюмоване представлення улюблених літературних героїв, конкурси і ще багато чого.

Голова студентської організації EMSA Юлія Дмитрук: «Лікарям треба вміти і добре слово сказати, яке не завжди можна прочитати у медичній книзі. Саме цього вчимося на таких заходах. А ще серед студентів-медиків творчих людей є чимало, тому зорганізувалися і в цьому». Як каже студентка 5 курсу вона ж ведуча заходу Ольга Кіцнак, такі заохочення до театрального життя незвична річ для медиків, а для неї взагалі це перший такий досвід.

Студенти-першокурсники Сергій Костелей та Любов Вагилевич, які займаються в університетському драмгуртку, підготували інсценізацію за мотивами п'єси Миколи Куліша «Мина Мазайло». Також до заходу доєднався народний ансамбль естрадно-спортивного танцю «Арт», який представив дві танцювальні композиції. Після конкурсів, вікторини та представлень своїх героїв, відбувалося таке, чого ще не бачили, вочевидь, ані українська, ані світова література: танцювали Султан з Алісою, Червона Шапочка без Вовка і навіть хірург Верхратський зі своєї симпатією. Особливої ромнатики святові додавали емсівці Василь Кабан та Оксана Брікнер в образі Ромео і Джульєтти.

Одна з організаторів вечора, завідувач культурно-просвітницького сектору бібліотеки Тетяна Слічна розповідає, що такі вечори потрібні, і самі студенти охоче відгукується на запрошення: «Вони всі творчі люди і зацікавлені проводити свій час так».

У номінаціях за найкращий костюм перемогла студентка третього курсу Софія Гурак, котра обрала для себе костюм Гаррі Потера. У номінації «Найкращий номер» перемогла студентка другого курсу Анастасія Венгрин. Дівчина була у костюмі Червоної Шапочки, і спеціально для вечора написала власний вірш. Вона ділиться, що їй подобається така театральна діяльність. На запитання про те, як вона б пов`язала свій образ з медициною жартівливо відповіла «Турбуйтесь про пацієнтів, як про рідну бабусю».

Наступного разу приходьте й ви, — все побачите на власні очі!

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
3
6
8
10
13
14
15
16
21
22
23
24
27
28
29
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma