У середу, 31 cічня, в центральному корпусі Івано-Франківського національного медичного університету відбулося відкриття дводенної історико-меморіальної виставки, приуроченої 100-річчю Української революції.

Виставка відбувається з ініціативи університетського осередку Наукового товариства імені Шевченка (голова – доцент Микола Сулятицький). Стендові матеріали для експозиції надав Івано-Франківський обласний музей визвольної боротьби ім. С.Бандери (директор Ярослав Коретчук). Їх передали до нашого краю як реалізований проект Українського інституту національної пам’яті з відзначення цієї знаменної дати нашої національної історії. Органічно доповнювали виставку цікаві тематичні матеріали (марки, поштівки, журнальні, газетні артефакти, нагороди та відзнаки) з колекції краєзнавця Юрія Гудчака.

Перший проректор університету професор Анна Ерстенюк, виступаючи на відкритті заходу, відзначила непроминальність такої вагомої події в історії становлення нашої державності як доба УНР та боротьби за неї, звернула увагу на широкомасштабність проведеної тодішніми державотворцями роботи.

Директор музею Ярослав Коретчук на прикладі інформативних стендів доглибно проаналізував тодішні непрості суспільно-політичні події творення української держави, наголосив на досягненнях та, на жаль, і помилках тодішніх українських керманичів, але основним лейтмотивом все ж залишається гордість за тодішній героїзм наших співвітчизників, який згодом, через багато років увінчався проголошенням незалежності та непростим її утвердженням у наші часи.

Заслужили уваги присутніх на виставці студентів, викладачів та бібліотечних працівників університету висліди кропіткої колекціонерської праці Юрія Гудчака, який вже вкотре представляє відвідувачам своїх численних виставок власні нумізматичні, фалеристичні та пресознавчі цікавинки.

Виставка в університеті експонуватиметься ще впродовж двох днів. Запрошуємо до перегляду експозиції!

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
13
14
15
20
21
22
25
26
28
29

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma