"Голос, що дає надію", — таку назву має благодійний концерт Лілії Юрків, який відбувся 31 січня в івано-франківському центральному народному домі. До концерту долучилися ректорат і студенти Івано-Франківського національного медичного університету.

Лілії Юрків 22 роки. У 6 років вона змушена була сісти в інвалідний візок. Діагноз — спинальна аміотрофія Кугельберга-Веландера. Дівчина має сильний дар голосу від природи і є лауреатом багатьох конкурсів і фестивалів, благодійних концертів на підтримку дітей і молоді центру «Надія є» (м. Долина) та поодиноких хворих дітей, яким потрібне дороговартісне лікування. Нещодавно з'явилася можливість зробити операцію по виправленні хребта у Фінляндії за допомогою пластин. Зібрані кошти підуть на лікування дівчини, яке сьогодні стало можливим.

Впродовж усього концерту виконавиця зачаровувала слухачів милозвучністю голосу та гарною українською піснею. Її прийшли підтримати студенти ІФНМУ, викладачі та представники ректорату.

"По перше, я дуже люблю співати, а по-друге сьогоднішній концерт — це дуже добра справа, — говорить учасник концерту, студент шостого курсу з Індії Притхві Джаламанчілі. — Саме тому я дуже хотів взяти участь в цьому концерті".

"Я взяла участь у цьому концерті, бо дуже люблю допомагати людям, — каже ще один учасник, студентка п'ятого курсу з Азербайджану Айдан Мамедова. — Для мене такі події є дуже важливими. В кожного з нас є мрії і бажання, і я бажаю нашій дорогій Лілії, щоб усі її мрії і бажання здійснилися".

"В такий спосіб ми долучаємося до найблагороднішої місії людини в житті — допомагати іншим, — говорить перший проректор ІФНМУ, професор Ганна Ерстенюк. — Ми намагаємося допомагати не зважаючи ні на що. І для людей, котрі потребують допомоги, такі зусилля завжди виправдані. Ми дуже пишаємося нашими студентами, які долучилися до цього концерту. Коли вони виходять на сцену, ми просто не натішимося тим, що вони є в Україні, співають українською і беруть участь у таких акціях. Служити іншим — це найкраща місія людини в цьому світі".

Волонтери-організатори концерту висловлюють щиру подяку ректорату та студентам ІФНМУ за допомогу в організації та участь у цій події.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
8
9
10
11
13
15
16
17
22
23
24
25

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma