Інформаційна система «Вступ.ОСВІТА.UA» оприлюднила рейтинг закладів вищої освіти за показником середнього бала ЗНО абітурієнтів, яких в 2017 році зараховано до вишів на навчання за кошти фізичних та юридичних осіб (контракт), повідомляє ОСВІТА.UA. Серед лідерів рейтингу — Івано-Франківський національний медичний університет.

ІФНМУ посів 20 місце серед 200 вишів України та п'яте місце серед медичних університетів. Також ІФНМУ — на другому місці серед медичних вишів за середнім балом атестата.

Середній бал сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання розрахований серед усіх осіб, які зараховані на навчання за кошти фізичних та юридичних осіб (контракт) на перший курс, для здобуття ступеня бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань) на основі повної загальної середньої освіти за денною та заочною формами навчання.

Під час складання рейтингу використані дані вступної кампанії 2017 року, що отримані інформаційною системою «Вступ.ОСВІТА.UA» з Єдиної державної бази з питань освіти за договором з ДП "Інфоресурс".

"Такий рейтинг свідчить про те, що ми розвиваємося. Хочу наголосити, що до нас поступило на 150 студентів-українців і на 200 студентів-іноземців більше порівняно з 2016 роком, — говорить ректор ІФНМУ, професор Микола Рожко. — Ми розширюємо навчальну базу, створюємо навчально-практичні центри, покращуємо роботу бібліотеки, кафедр, всю нашу інфраструктуру. Подібні рейтинги дають змогу зрозуміти, що те ми робимо, мабуть, є правильним".

"Ми щиро радіємо, що маємо абітурієнтів з високими балами ЗНО, це свідчить про престижність нашої професії та престижність нашого університету, — каже перший проректор ІФНМУ, професор Ганна Ерстенюк. — Вони добре стартували зі шкільних лав, і університет підтримає їхню жагу до знань. Ми впевнені, що вони є хорошими студентами, і сподіваємося, вони стануть хорошими фахівцями та успішними людьми".

Має що сказати про роботу ІФНМУ і Міністерство охорони здоров'я. Зокрема, член-кореспондент Національної академії медичних наук, заступник голови Вченої медичної ради Міністерства охорони здоров'я України, доктор медичних наук, професор Олександр Волосовець акцентує на стрімкому зростанні вишу за останніх кілька років,беззаперечному його лідерстві щонайменше у кількох напрямках на всеукраїнському рівні.

"Цей рейтинг цікавий тим, що він стосується перш за все людського визнання діяльності університетів, — Олександр Волосовець. — Абсолютно не випадково, що Івано-Франківський національний медичний університет посідає таке високе місце. Це визнання академічної школи університету, його позицій в академічному просторі, інновацій, якими займається університет, визнання роботи ректора і адміністрації. Я постійно слідкую за сайтом університету, і бачу, що там постійно є представлення результатів роботи, спілкування з громадськістю. Це дуже важливо, адже люди бачать, чим живе університет. Тут постійно відбуваються цікаві події, відкривається нові навчальні кімнати, ремонтуються корпуси і гуртожитки, оновлюються фонди бібліотеки та багато іншого. Університет має один з найкращих в Україні спорткомплексів. Тому молодь і обирає саме його".

З рейтингом можна ознайомитися за цим посиланням.

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma