Великий ювілей великої людини. У понеділок, 12 лютого, ветерану Івано-Франківського національного медичного університету кандидату філологічних наук, доценту, митрофорному протоієрею Івану Козовику виповнилося 90 років. В Архікатедральному і Митрополичому Соборі Воскресіння Христового зібралась громадськість, представники влади та університету, щоб привітати ювіляра.

Іван Козовик є відомим літературознавцем і мовознавцем. Це один з найповажніших за віком ветеранів ІФНМУ. Він працював в університеті з 1957 по 1994 роки. У 1971-1978 роках очолював кафедру латинської мови. Після об'єднання кафедр іноземних мов та латинської мови він до 1994 року продовжив завідувати курсом латинської мови, але вже при кафедрі іноземних мов. Іван Козовик є автором першого підручника з латинської мови для медичних факультетів (1988).

"Від наймолодшого студента і до найповажнішого академіка для нас велика честь вітати Вас сьогодні, — звернулася до ювіляра з привітанням від колективу університету перший проректор ІФНМУ, професор Ганна Ерстенюк. — Ви закладали підвалини університету, підвалини тої латини, без якої неможлива медицина. Щиро зичимо Вам сьогодні здоров'я, натхнення і мудрості, якою ви ділитеся з нами, на багато-багато років!"

Отця Івана Козовика цього дня нагородили однією з найвищих церковних нагород — другим золотим нагрудним Хрестом з прикрасами, повідомляє Івано-Франківська архієпархія УГКЦ. Митрополит Володимир Війтишин звернувся до отця Івана зі словами привітань та вдячності за старанне служіння і пастирську жертовність для парафії Воскресіння Христового, ревну викладацьку діяльність та вагомий внесок у розвиток вищих духовних навчальних закладів Івано-Франківської Архієпаріхії. До привітань долучився міський голова Івано-Франківська, пан Руслан Марцінків, подякувавши ювіляру за невтомну щоденну працю для жителів рідного міста.

Отець Іван Козовик бере активну участь у житті університету, якому він присвятив 37 років свого життя. У кінці грудня він завітав до ІФНМУ на традиційну зустріч ветеранів університету.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
9
10
12
17
18
30

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma