Днями в Полтаві в Українській медичній стоматологічній академії відбувся ХIX Всеукраїнський конкурс серед лікарів-інтернів "Шлях у світ майстерності". Команда ІФНМУ здобула друге місце.

Команда ІФНМУ складалась з двох лікарів-інтернів. Честь університету захищала Ірина Цицак, асистентом стала Марія Леньо. Дівчат до конкурсу готували доценти кафедри стоматології післядипломної освіти Арсен Мельничук і Степан Андрійців.

Завданням для конкурсантів було виконати реставрації фронтальної групи зубів (ІІІ; ІV класи класифікації каріозних порожнин за Блеком). "Ми працювали зі справжніми пацієнтами, яких надали організатори, — розповідає Ірина Цицак. — Обов'язковим було використання кофердаму, новітніх технологій та сучасних пломбувальних матеріалів. Реставрацію ми мали виконати за 2-3 години, після чого нашу роботу оцінювали журі та інтернет-користувачі за допомогою анонімного голосування в режимі он-лайн".

Як в інтернет-голосуванні, так і від журі івано-франківські інтерни отримали друге місце.

"Завдання конкурсу не було для нас чимось новим чи дуже важким, — говорить Марія Леньо. — Завдяки чудовій навчальній базі в нашому університеті ми маємо змогу практикуватися у всіх необхідних процедурах. Із цими матеріалами і устаткуванням ми вже працювали в рамках нашої навчальної програми, тож ми вже були добре підготовлені до цього конкурсу. Дякуємо ректору ІФНМУ професору Миколі Михайловичу Рожку за всебічну підтримку; нашим викладачам, які допомагали нам у підготовці".

Дівчата в один голос кажуть, що такі конкурси дуже потрібні, адже дозволяють познайомитися з колегами з інших регіонів України та обмінятися досвідом. А ще вони мріють, що колись подібний стоматологічний конкурс буде відбуватися і в Івано-Франківську.

Всеукраїнський професійний конкурс лікарів-стоматологів інтернів проводять з 2000 року. Спочатку він був регіональним, а потім розвинувся до всеукраїнського. Подія традиційно приурочена до дня стоматолога, 9 лютого, і покровительки стоматологів — Святої Аполонії.

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma