Днями на фармацевтичному факультеті Івано-Франківського національного медичного університету відбувся І етап Всеукраїнської студентської олімпіади за спеціальністю «Фармація».

Олімпіада проходила на базі фармацевтичного факультету за участі кафедри організації та економіки фармації і технології ліків, кафедри фармації та кафедри фармакології і включала конкурсні завдання з шести дисциплін: організація та економіка фармації, аптечна технологія лікарських засобів, промислова технологія лікарських засобів, фармакогнозія, фармацевтична хімія та фармакологія. В олімпіаді взяли участь студенти IV курсу денної форми навчання спеціальності «Фармація».

Перший етап складався з двох турів: теоретичного і практичного. Теоретичний тур відбувся 7 лютого. В ньому взяли участь 10 кращих студентів відповідно до рейтингу. За результатами теоретичного туру найвищий результат показали Юлія Карас, Христина Куртяк, Христина Доскоч, Юлія Пуфка, Христина Осадцева.

Саме ці студенти взяли участь у практичному турі, який відбувся 16 лютого і включав виконання практичних навичок з шести дисциплін: організація та економіка фармації, аптечна технологія лікарських засобів, промислова технологія лікарських засобів, фармакогнозія, фармацевтична хімія та фармакологія.

Переможців першого етапу олімпіади визначили за сумарними результатами теоретичного і практичного турів. Перше місце посіла Юлія Карас, друге — Христина Доскоч, третє — Христина Осадцева.

Усі учасники нагороджені одним з таких підручників з фармації: "Промислова технологія ліків", "Фармакоекономіка", "Менеджмент та маркетинг", "Товарознавство", "Основи стандартизації та сертифікації лікарських засобів".

Рівень знань студентів оцінювала комісія, до якої увійшли професор Дмитро Семенів, доценти Любов Грицик, Світлана Феденько, Олег Самборський, Уляна Сікорин, Марія Мельник, асистенти Юлія Байгуш, Іванна Олійник, Любомир Гаврищук, Руслана Мельник.

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma