Легендарний Piano Extremist Майдану і студенти й викладачі Івано-Франківського національного медичного університету на одній сцені обласної філармонії. Усе для того, щоби вшанувати пам’ять Небесної Сотні, а також допомогти важкохворому подружжю волонтерів госпітальєрів. Вечір-реквієм «Ім’я твоє вічне» відбувся у четвер, 22 лютого.

Уже третій рік медичний університет традиційно організовує вечір пам’яті трагічних подій на Майдані і в АТО. «Ми підготували цей вечір-реквієм силами університету, — розповідає режисер вечора-реквієму, художній керівник студентської творчої самодіяльності ІФНМУ Марія Цвік. — На сцені — виключно студенти і працівники нашого вузу, вся робота, номери, художнє читання, все лягло саме на їхні плечі. Я вважаю, що вони справилися з цим непогано».

У фіналі «студентської» частини вечора під час виконання легендарного Маршу українських націоналістів «Зродились ми великої години» на сцену запросили військовослужбовців івано-франківської 114 бригади тактичної авіації. Зал аплодував стоячи.

Вечір мав благодійну мету — відбувався збір коштів на допомогу важко хворим добровольцям медичного батальйону «Госпітальєри» Сергієві та Тетяні Морозам. Подружжя волонтерів, які рятують людей на Сході, зараз самі терміново потребують допомоги усіх небайдужих. Вони зіткнулися зі страшними онкологічними недугами. Спочатку родина дізналася про недугу жінки, а потім і в Сергія виявили пухлину мозку. Йому вже провели операцію у Дніпрі, однак попереду в обох тривале лікування. «Ми не очікували, що люди так будуть бажати нам допомогти, — говорить Тетяна Мороз. — Це дуже підтримує нас, надихає до боротьби. Дуже дякуємо всім людям за таку підтримку!»

У другій частині вечора на сцену вийшов легендарний Піаніст Майдану — Piano Extremist. Він відгукнувся на запрошення організаторів події, дізнавшись про благодійну мету вечора. «З Сергієм Морозом я зустрічався, коли він був моїм тренером на першому етапі тренінгу з тактичної медицини, — розповідає Piano Extremist. — Він ще й капелан, і для багатьох бійців він став своєрідним життєвим взірцем. Так, я знаю бійця з позивним «Супчик», з яким ми недавно зустрілися в Карпатах. «Супчик» багато говорив про Сергія, і я побачив як сильно він змінився під його впливом. Думаю, Сергієві було б приємно про це знати».

«Це був дуже зворушливий вечір, — ділиться враженнями заступник директора медичного коледжу ІФНМУ Світлана Шулепа. — Такі вечори дуже потрібні, адже це виховує в нашої молоді свідомість, формує їхні життєві погляди, людські цінності. В мене особисто великі враження від виступу Піаніста Майдану. Це були дуже емоційні композиції з глибокими нотами. Ця музика дійсно всесвітнього рівня».

Загалом протягом вечора на допомогу госпітальєрам вдалося зібрати понад 10 тисяч гривень.

Долучайтеся і ви! Допомогти подружжю Морозів можна також за картковим рахунком 5168 7422 0370 6431 (Тетяна Мороз).

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma