Днями в Києві відбувся чемпіонат України з гирьового спорту серед студентів. Команда Івано-Франківського національного медичного університету здобула перше загальнокомандне місце серед 28 вишів, а один зі студентів навіть встановив рекорд України!

Лідер університетської збірної з гирьового спорту Олександр Шваб привіз додому не лише чергове звання чемпіона України, а й сертифікат рекорду України серед студентів. Його 87 підйомів у поштовху довгим циклом стали найкращим результатом в історії студентського спорту України. Досягнення заслужило оплески від суддів та учасників чемпіонату. Це вже треті студентські змагання для Олександра, і третій титул чемпіона. «Перед змаганнями я зігнав дуже багато ваги, тому переживав, але коли на змаганнях оголосили, що скоро мій виступ, і я почав розминатися, то переживання як рукою зняло, — розповідає Олександр. — Я знав, що є рекорд у 79 підйомів, і завдяки добрій підготовці до змагань знав, що я можу його побити».

Сергій Шваб посів третє місце у вазі до 70 кг. Його результат — 64 підйоми. «Ми вже довгий час займаємося гирьовим спортом, і вже знаємо і розуміємо вимоги нашого тренера Романа Михальчука, — говорить Сергій Шваб. — Ні на тренуваннях, ні на змаганнях уже не постають питання, чому треба робити ті чи інші вправи. Наш досвід грає важливу роль».

Ірина Савчин здобула бронзову медаль у вазі до 70 кг. Вона виконала 65 підйомів у ривку. «Це чудове відчуття, коли їдеш на змагання дружною командою, — розповідає Ірина. — Ми постійно допомагали один одному, підтримували, і коли врешті виграли командний Кубок, нас переповнювали неймовірні емоції. Це був чудовий чемпіонат. Раджу всім студентам знайти себе у спорті, це чудовий спосіб покращити своє здоров’я, тримати себе у формі, а коли ти добре почуваєшся фізично, то й навчатися легше».

Ще одну медаль у командну скарбничку ІФНМУ додав Лікар-інтерн Володимир Шевага. З результатом 50 підйомів також посів третє місце у вазі до 80 кг. Досвідчений спортсмен-гирьовик таки зміг знайти час на підготовку до змагань навіть попри те, що він вже проходить інтернатуру. Бронзову нагороду виборов і студент четвертого курсу Петро Юзьків. У ваговій категорії до 90 кг він зробив 51 підйом поштовхом довгим циклом.

Одночасно зі студентською першістю відбувався чемпіонат України серед юнаків і дівчат. У ньому взяла участь другокурсниця медичного коледжу ІФНМУ, 16-річна Христина Макота, яка здобула звання чемпіона України у ривку (результат — 40 підйомів). «Змагання були доволі важкі, у моїй категорії було вісім конкуренток, — розповідає дівчина. — Але завдяки чудовій підтримці всієї нашої команди, настановам тренера мені вдалося зайняти перше місце».

«Цей чемпіонат показав, яку ми зараз маємо чудову збірну команду з гирьового спорту, — говорить тренер наших студентів, Заслужений майстер спорту України, доцент кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання Роман Михальчук. — Ми маємо великий досвід виступів на змаганнях всеукраїнського та міжнародного рівня, і завдяки цьому кожен наш студент вже знає, як готуватися до змагань, що робити на розминці, як налаштувати себе перед виконанням вправи. Вони показують дуже відповідальне і професійне ставлення, чудово підтримують один одного, і завдяки усім цим чинникам ми показуємо хороші результати. Ми дякуємо ректору університету професору Миколі Рожку і керівництву нашої кафедри за постійну всебічну підтримку та сприяння нашим студентам у заняттях та виїздах на змагання. Без цього таких успіхів не було б».

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma