Низку репортажів ми присвятили клінічним базам, що діють у Івано-Франківському національному медичному університеті, завдяки існуванню яких студенти можуть отримувати практичні навики у своїх фахах. Сьогодні розповімо про Інститут вертебрології та реабілітації з яким співпрацює ІФНМУ.

Інститут вертебрології та реабілітації є мережевим закладом. Такі клініки є у Києві, Львові та в Івано-Франківську. В Івано-Франківську заклад знаходиться за адресою вул. Чорновола, 99. В інституті спеціалізуються на лікуванні захворювань спини без операцій. Із 2002 року допомагають людям із гострим або хронічним болем у спині позбутися цієї проблеми ефективно та надовго. Із 2015 року на базі Інституту також застосовується фінсько-німецька методика лікування рухом за допомогою високотехнологічних медичних тренажерів David. В інституті вертебрології та реабілітації лікують остеохондроз хребта, протрузії, міжхребцеві грижі, артрози, артрити, радикуліти, п’яткову шпору, тендиніти, епікондиліти, лігаментити та інші хронічні та посттравматичні захворювання опорно-рухового апарату за допомогою комплексу методів.

Завідувач Івано-Франківської філії ТОВ «Інститут вертебрології та реабілітації» Володимир Веселовський розповідає, що у центрі формують програму індивідуально під пацієнта, враховують асиметричний розвиток м`язів, а тренажерне обладнання абсолютно безпечне. Студенти, майбутні реабілітологи, працюють по три години, здебільшого приходять по троє, так заняття є значно ефективнішими.

«Зазвичай студенти розділяються і йдуть до реабілітолога, масажиста та адміністратора, працюють з ними по 30 хвилин, а потім міняються, — розповідає Володимир Веселовсвький. — Наприкінці і я проводжу з ними час, щоб перевірити знання та відповісти на питання. Їм важливо бачити свою майбутню працю на практиці».

Наразі троє студентів працюють у Центрі зміцнення хребта та реабілітації суглобів при Інституті. Фахівець з фізичної реабілітації Андрій Пилипчук ознайомлює студентів з роботою центра та особливостями унікальних медичних тренажерів David. «Принцип цих тренажерів полягає в тому, щоб укріпити м`язи спини, адже всі проблеми починаються з хребта» — розповідає фахівець. Також, за словами Андрія Пилипчука, кожен пацієнт має свою картку яка зберігає усі результати тренувань.

Студентам-реабілітологам дають спробувати свої сили на унікальних тренажерах, аби ті розуміли, як відбувається процес зсередини. Студентка Наталя Труляєва, спробувавши заняття на одному з тренажерів, каже,що все, що відбувалось з її організмом, відображалось на екрані тренажера. «Це цікаво і не дуже складно, проте найважче — це змінювати напрям у вправі, адже це рухи, які ми не робимо у повсякденному житті», — каже Наталя.

Також в Інституті вертебрології та реабілітації роблять різні види лікувальних масажів за власною методикою. Це теж невід`ємна частина реабілітації та лікування спини.

Раніше у циклі репортажів ми вже розповідали про про те, як майбутні ерготерапевти навчаються на клінічній базі Івано-Франківського обласного лікувально-фізкультурного центру "Здоров'я", а також про навчання на клінічній базі Івано-Франківського обласного клінічного центру паліативної допомоги. Невдовзі ми розповімо про ще кілька навчальних баз, особливості їхньої роботи та студентської практики.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
3
4
5
10
11
12
16
17
18
19
21
24
25
26

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma