«Щастя бути сином України» — під такою назвою в Івано-Франківському національному медичному університеті у понеділок, 19 березня, відбувся концерт, присвячений 204-й річниці від Дня народження Тараса Шевченка, який організував відділ освітньо-виховної роботи університету.

Дійство у концертному залі обласної філармонії почалося з театралізованої мініатюри за мотивами поеми Шевченка «Сотник». Її підготували учасники університетського театрального гуртка, який діє у виші близько року. «Участь у постановці взяли п’ять студентів, четверо з яких є першокурсниками, для них це був своєрідний дебют, — розповіла після концерту керівник гуртка Наталія Козачок. — Готували постановку в інтенсивному режимі, адже студенти мають велике навчальне навантаження, і не завжди можуть відвідувати репетиції. Сьогодні в нашому гуртку є дві групи, і невдовзі в нас відбудеться прем’єра вистави. Радо запрошуємо всіх студентів, хто бажає спробувати себе в театральному мистецтві!»

Вечір продовжується виконанням творів Кобзаря. Пісні та декламація під акомпанемент гітари, скрипки і бандури раз-по-раз викликають оплески глядачів — студентів та викладачів університету. Відзначимо, що долучилися до концерту і студенти факультету підготовки іноземних громадян. Особливе пожвавлення в залі викликала поява на сцені студента Арсена Вітрецького, який саме зараз бере участь у вокальному ток-шоу «Голос Країни». Юний талант виконав легендарну пісню Тараса Петриненка «Україна».

Завершальним акордом концерту став виступ університетської чоловічої хорової капели «Сурма» імені Богдана Волосянка під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Володимира Савчука. Хорове виконання безсмертного твору Кобзаря «Реве та стогне Дніпр широкий» зал слухав стоячи.

«Дякуємо всім нашим студентам, які взяли участь у концерті, — говорить перший проректор ІФНМУ, професор Ганна Ерстенюк. — Особливо хочеться відзначити учасників театрального гуртка, які подарували нам цікаву постановку. Для багатьох з них це був перший досвід виступу на великій сцені обласної філармонії. Але ми бачили, що діти старалися, боролися з хвилюванням, і вклали душу в своїх сценічних героїв. Молодці!»

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
3
6
8
10
13
14
15
16
21
22
23
24
27
28
29
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma