Стартувала головна подія студентського наукового життя Івано-Франківського національного медичного університеті. У четвер, 22 березня, почала роботу 87 науково-практична конференція студентів і молодих вчених із міжнародною участю «Інновації в медицині». До Івано-Франківська приїхали близько 80 студентів з 12 університетів України.

Співорганізаторами події виступив університет разом зі Студентським науковим товариством (СНТ), Товариством молодих вчених та Студентським парламентом ІФНМУ. «Щороку для нас ця конференція є подвійною відповідальністю, адже крім власне підготовки і презентації наукових досліджень чимало студентів взяли на себе й організаційні питання, — розповідає студентка шостого курсу, голова Ради СНТ Тетяна Рангулова. — Наші студенти зустрічають своїх колег з інших областей України, супроводжують до місця проживання, супроводжують на секційні засідання, безпосередньо курують засідання секцій. Це велика відповідальність для нас, але й можливість спробувати себе в ролі організатора, проявити себе в такій масштабній події».

Вже о 9:00 одночасно на різних кафедрах, в різних корпусах університету почали роботу 22 секції. Загалом протягом двох днів усні та стендові доповіді матимуть 310 студентів! Крім власне доповідей заплановані аж дев’ять майстер-класів, де своєю майстерністю ділитимуться провідні медичні фахівці та науковці.

«З кожним роком ця студентська конференція стає все кращою, — ділиться враженнями професор кафедри інфекційних хвороб та епідеміології, Богдан Дикий, який, до слова, цього року відзначатиме 50-річчя від свого закінчення Івано-Франківського медичного інституту. — Студенти стають більш самостійними, активними, вони самі просяться на заняття наукового гуртка. Молоді люди відмінно ведуть себе на засіданнях секцій, володіють матеріалом, впевнено відповідають на запитання. Дуже приємно спостерігати за зростанням нашої молоді».

«Цього року я бачу, що студенти беруть участь в цій конференції не тому, що треба, а тому, що їм подобається, — продовжує думку колеги завідувач кафедри інфекційних хвороб та епідеміології, професор Олександра Пришляк. — Я також вражена нашими іноземними студентами, які не просто володіють матеріалом, а й чудово володіють українською мовою. Загалом усі студенти гарно себе проявляють. Ми не ставимо перед студентами мету глибоких наукових досліджень, але вони мають вміти проаналізувати медичні карти стаціонарних хворих, вибрати всі обстеження, провести статистичну обробку, і вони прекрасно з цим справляються».

Цього року вперше на конференції з’явилася окрема секція «Фізична реабілітація, ерготерапія та фізичне виховання. Спортивна медицина». На ній свої дослідження представили студенти першого курсу, які навчаються на новій спеціальності «Фізична терапія. Ерготерапія», яка відкрилася в ІФНМУ цього навчального року. «Дуже приємно, що наші першокурсники, студенти 91 групи, зробили перші кроки в науку, — говорить завідувач кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання, професор Ігор Чурпій. — Засідання секції пройшло на високому рівні, доповіді були цікаві та об’ємні. В очах студентів бачився той вогник і зацікавленість майбутніх фахівців. Хтозна, можливо, хтось із них і далі буде займатися наукою».

«Ми дуже раді знову вітати наших дорогих і юних гостей з інших університетів України, — говорить ректор ІФНМУ, професор Микола Рожко. — Усім приїжджим учасникам ми надали безкоштовне проживання в профілакторії, студентському готелі, влаштовуємо культурну програму, також усі безкоштовно отримають матеріали цієї конференції як пам’ятку про свої перші кроки в науку. Сподіваюся, кожен повезе додому гарні враження про наш університет».

Нижче наводимо програму конференції та перелік майстер-класів в рамках конференції. Обирайте, яка до душі, та приходьте!

87 konf

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma