В Івано-Франківському національному медичному університеті у п’ятницю, 23 березня, відбулося нагородження лауреатів традиційної, вже 87-ї, науково-практичної конференції студентів і молодих вчених із міжнародною участю «Інновації в медицині».

Трішки статистики. Цього року в рамках конференції відбулися засідання 22 секцій, а також дев’ять майстер-класів. До Івано-Франківська приїхали понад 80 студентів з різних куточків України, які представляли 12 вищих навчальних закладів.

Після завершення роботи усіх секцій та майстер-класів відбулося пленарне засідання, на якому ректор ІФНМУ професор Микола Рожко та перший проректор професор Ганна Ерстенюк вручили дипломи різних ступенів за кращі доповіді на конференції. Вже традиційно окремі студенти отримали дипломи «глядацьких симпатій» — за кращі доповіді на думку глядачів (за підсумком опитування самих студентів, учасників секційних засідань).

«Щиро сподіваюся, що всі наші гості поїдуть з Івано-Франківська з найкращими враженнями про наш край і наш університет, адже вони побачили що їхні колеги, наші студенти, живуть повноцінним життям, мають всі можливості для роботи, навчання, відпочинку, творчості, — говорить ректор Микола Рожко. — Дякую керівникам усіх вишів, які відправили до нас студентів, дякую всім науковим керівникам, які вклали частинку своєї душі у студентські наукові дослідження. Дякую всім учасникам цієї конференції. Це наша гордість і наша надія на завтрашні день, адже саме вони будуть продовжувати розвивати медичну науку та медичну галузь вцілому».

Під час пленарного засідання за трибуну вийшли й самі студенти, які поділилися з колегами своїми враженнями. «Студентська наука — це важлива частина освіти майбутніх медиків, — каже голова Ради Студентського наукового товариства Львівського національного медичного університету Данило Туркевич. — Без науки, без відкриттів медицина приречена загрузнути в накопиченні помилок та відсутності прогресу. Бути молодим науковцем нелегко, але саме ми маємо бути в авангарді позитивних змін, які так необхідні зараз нашій державі. Дуже дякую за можливість бути ці два дні в Івано-Франківську, я провів тут фантастичний час, мав нагоду бути на представленні великої кількості наукових робіт, дуже цікавих, різнонаправлених, представив свою роботу. Дякую керівництву університету за те, що ви підтримуєте організаторів цієї конференції. Дякую власне організаторам за високий рівень проведення. Дякую всім, хто долучився до конференції, бо, на моє переконання, наукові конференції творяться в першу чергу їхніми учасниками».

«Дякую організаторам цієї конференції за те, що з першої хвилини в Івано-Франківську, вже на вокзалі нас оточили турботою і підтримкою, — говорить член Ради Студентського наукового товариства Національного медичного університету імені Богомольця Сергій Середа. — Дякую адміністрації ІФНМУ за те, що ці люди підтримують студентську науку, дають можливість студентам розвиватися і робити ті справи, які вони хочуть. Дякую вашому науковому керівнику, бо бачу, з якими очима вона підходить до цієї роботи. Дякую всім секретарям секцій. Я вперше в Івано-Франківську, і, сподіваюся, ще не раз сюди повернуся. Я запам’ятав його як прекрасне місто з чудовими і вихованими людьми».

Під час нагородження була й особлива, щемлива мить. Науковий керівник Студентського наукового товариства ІФНМУ, професор Наталія Воронич-Семченко окремо оголосила тих членів СНТ, які є випускниками, і завершать свою роботу в товаристві. Усім їм вручили пам’ятні подяки від ректорату. «Дякую всім членам нашого Студентського наукового товариства, які дуже відповідально поставилися до організації конференції, ми практично не спали ці дні, були в тісному контакті один з одним, — каже Наталія Воронич-Семченко. — Дякую нашому Студентському парламенту, члени якого підставили своє плече, супроводжували гостей конференції протягом всього часу, починаючи з вокзалу і аж до їхнього від’їзду, а ще організували фантастичну культурну програму».

«Враження про цю конференцію дуже позитивні, — продовжує Наталія Воронич-Семченко. — Ми мали представників 12 навчальних закладів, і дуже приємно, що до нас їдуть не лише представити свої наукові дослідження, але й побачити своїх колег-студентів, адже це вже своєрідна студентська наукова спільнота. На таких конференціях зароджуються знайомства і співпраця, які потім тривають роками і десятиліттями, адже всі ці студенти — це майбутні фахівці, науковці, які продовжать роботу в цій галузі. Тому це дуже важливо. Кожного року серед наших гостей є студенти, які приїжджають до нашого університету вже не вперше, і ми щиро віримо, що вони приїдуть знову».

Усі фото з пленарного засідання та нагородження можна переглянути в альбомі на Facebook-сторінці університету за цим посиланням.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
5
6
7
9
11
12
13
14
15
16
17
20
21
22
23
24
25
26
27
28

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma