В Івано-Франківському національному медичному університеті відбулося засідання Регіональної ради відзнаки «Орден Святого Пантелеймона». П'ятеро номінантів від Прикарпаття представлять область та візьмуть участь у Національному відборі.

Відзнака вручається щороку, представників з регіонів до столиці подають регіональні ради, що створені на місцях. Далі Національна експертна комісія рекомендує найкращих Поважній раді, яка і присуджує відзнаку: нагрудний знак та грошову винагороду.

Як зазначив голова івано-франківської регіональної ради, ректор ІФНМУ, заслужений діяч науки і техніки України, професор Микола Рожко, всі кандидатури — достойні представники медичної галузі нашого краю, які зробили великий внесок у розвиток медицини, присвятили життя порятунку здоров’я жителів області.

Присутні на зборах представили кандидатури професора ІФНМУ Нестора Середюка у номінації «Найкращий лікар», директора Державного закладу «Дитячий спеціалізований (спеціальний) санаторій «Прикарпатський» м. Яремче Романа Мельника у номінації «Новатор охорони здоров'я», відповідального за роботу з Україною німецького Червоного Хреста м. Штарнберг Карла Майєра «За досягнення у міжнародній співпраці в охороні здоров’я» і головного лікаря центральної міської клінічної лікарні Тараса Масляка у номінації «Взірець служіння суспільству».

Під час обговорення кожен з учасників регіональної ради мав доповнення до характеристики номінантів, їхнього внеску в розвиток медичної галузі на Прикарпатті. Зокрема, начальник управління культури, національностей і релігій ОДА Володимир Федорак акцентував на «фантастичних змінах» у медичній інфраструктурі міста завдяки Тарасові Масляку та його великій доброзичливості до всіх, з ким доводиться працювати.

Романа Мельника відзначили як прогресивного начальника Департаменту охорони здоров'я області свого часу, доброго менеджера та управлінця.

Голова Комісії у справах душпастирства охорони здоров'я Івано-Франківської архієпархії УГКЦ, протоієрей Руслан П'яста акцентував, що одним з критеріїв відзнаки «Орден Святого Пантелеймона» є духовність, і важливо пригадати, що кому належиться в цьому сенсі.

«Крім професійних, особисті якості теж мають неабияку вагу, — доповнює колегу голова Івано-Франківської обласної організації профспілки працівників охорони здоров'я Наталія Бирчак. — Також — духовні, організаційні, адже робота медика всебічна, і все важливо в комплексі».

Заступник голови регіональної ради Іван Мельник підсумував, що відзнака за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» є громадською, має професійну спрямованість і присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я.

Ми ж коротенько зупинимося на кандидатурі професора нашого університету, професора кафедри внутрішньої медицини №2 та медсестринства Нестора Середюка. Вчений присвятив кардіології майже півстоліття. Є заслуженим діячем науки і техніки України, академіком Академії наук технологічної кібернетики України, членом Асоціації кардіологів України. Відомий як талановитий, багатогранний учений, автор понад 600 наукових праць, серед яких більше 30 монографій, підручників, навчальних посібників, статей в авторитетних виданнях України, Європи та США.

Насамкінець ректор Микола Рожко запропонував по завершенні роботи Національної експертної комісії та визначення головного переможця урочисто привітати всіх номінантів під час святкування чергової річниці від Дня народження університету у внутрішньому дворику в середині вересня.

До слова, минулого року від нашої області відзнаку «Орден Святого Пантелеймона» у номінації «Новатор охорони здоров’я присудили Людмилі Андріїшин.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
4
5
6
7
8
9
10
14
15
18
19
20
22
23
24
25
27
28
29
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma