В Івано-Франківському національному медичному університеті продовжується традиційна студентська спартакіада. У вівторок, 27 березня, у спортзалі кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання відбулися змагання з тенісу.

Окрема секція тенісу в університеті працює перший рік, і вона одразу зібрала групу студентів, які люблять цей давній та аристократичний вид спорту. «Теніс, як і будь-який вид спорту, дозволяє людині перш за все покращити своє здоров’я, — розповідає старший викладач кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання, тренер секції з тенісу Лідія Йосипенко. — Теніс гарно впливає на опорно-руховий апарат, серцево-судинну систему, розвиває витривалість, реакцію. Мені дуже приємно, що наші студенти бажають займатися тенісом, відвідують заняття. В нас займаються близько 15 чоловік, це як ті, хто вже займався тенісом в дитинстві, так і початківці, які тільки вчаться. Ми робимо тренування також і по суботах, і вже проводимо навіть парні ігри».

Одним з учасників змагань з тенісу став студент п’ятого курсу Назар Заяць. Минулого тижня хлопець також взяв участь у 87-й науково-практичній конференції студентів і молодих вчених із міжнародною участю «Інновації в медицині», де отримав диплом лауреата, а минулого семестру за програмою обміну навіть побував на навчанні в Угорщині. «Мені здається, що ми зараз перебуваємо в такому віці, коли треба якнайменше відпочивати, і якнайбільше використовувати свій вільний час з користю, — каже Назар Заяць. — Тенісом я п’ять років займався ще у дитинстві. Потім була довга перерва. А коли був в Угорщині, то знову почав грати просто для себе. Тож вирішив продовжити ці заняття і в рідному університеті».

«Це вже восьмий вид спорту в рамках цьогорічної студентської спартакіади, і дуже приємно, що наші студенти тренуються, і приходять позмагатися один з одним, — говорить головний суддя змагань, доцент кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання Роман Михайленко. — Завдяки сприянню і роботі нашого ректора і керівництва кафедри ми маємо чудові умові на спорткомплексі, тож запрошуємо всіх наших студентів обирати той вид спорту, який їм до вподоби та приходити до нас на тренування, проводити час із користю і просто покращувати своє здоров’я!»

Переможці та призери студентських змагань з тенісу

Чоловіки
1 місце — Назар Заяць (5 курс, 3 група)
2 місце — Андрій Вишиванюк (1 курс, 13 група)
3 місце — Іван Дручків (3 курс, 13 група)

Жінки

1 місце — Софія Безкровна (3 курс, 32 група)
2 місце — Марія Базюк (4 курс, 10 а група)
3 місце — Юлія Різничук (4 курс, 12 група)

Командний залік

1 місце — медичний факультет
2 місце — стоматологічний факультет

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
6
7
8
9
11
14
15
18
21
22
25
27
28
29
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma