Кафедра неврології та нейрохірургії Івано-Франківського національного медичного університету взяла активну участь у 12 Всесвітньому конгресі «Controversies in Neurology» (CONy 2018), що відбувся 22-25 березня у Варшаві (Польща). Цей конгрес є одним з найпрестижніших в світовій неврології і щороку збирає провідних науковців усього світу.

«Цього року географія учасників була надзвичайно широкою – від усіх країн Європи, США, Канади, до Австралії, Аргентини та Нової Зеландії, — розповідає завідувач кафедри професор Вікторія Гриб. — Серед основних тем конгресу особлива увага була присвячена нейроімунології, розсіяному склерозу, епілепсії, хворобі Альцгеймера, інсультам, реабілітації та хворобі Паркінсона».

Однією із найсуттєвіших особливостей та переваг даного заходу є можливість відвідування лекцій та дебатів щодо найбільш гострих та дискутабельних питань сучасної неврології за участю найвидатніших науковців, зокрема A. Korczyn (він брав участь в неврологічній науково-практичній конференції, проведеній ІФНМУ в Буковелі 13-15 березня), E. Giacobini, J. Hardy, N. Bornstein, H. Wiendl, M. Brodie, O. Stuve та багатьох інших, а також можливість безпосереднього спілкування з усіма лекторами.

Професор Вікторія Гриб є одним із амбасадорів CONy 2018 та офіційним представником цього заходу в Україні. Свої роботи на конференції представили асистенти кафедри Вікторія Герасимчук, Ірина Ліскевич, Наталія Ткачук і Софія Геник.

Yаукові досягнення кафедри та університету отримують визнання на міжнародному рівні. Так, нагороду за найкращу стендову доповідь (e-poster) на конгресі отримала асистент кафедри Вікторія Герасимчук за роботу на тему «Clinical correlates of post-stroke apathy».

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
14
18
19
21
22
25
26
28
29
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma