Днями під час головної стоматологічної події року в ІФНМУ, VII Стоматологічного форуму, що проходив на базі університету, ректора Миколу Рожка нагородили почесною відзнакою за досягнення в розвитку стоматології України, професіоналізм та милосердя «Орденом Святої Аполонії».

Президент громадської організації  «Асоціація стоматологів України» Ірина Мазур у вітальному слові відзначила лідерські позиції франківської стоматологічної школи.

«Приїжджаю до Івано-Франківська щороку, і вкотре конференція проходить на високому рівні, — говорить професор кафедри стоматології Національної медичної академії післядипломної освіти ім. Шупика Ірина Мазур. — Сто років тому створилась українська стоматологічна школа і сьогодні ми відзначаємо наших найбільш видатних колег. Ми пишаємось тим, що зараз ІФНМУ очолює саме стоматолог, і саме Микола Михайлович. «Асоціація стоматологів» підтримує його у  всьому, адже він приділяє багато уваги як загальній медицині, так і стоматології. А ця співпраця медицини і стоматології є пріоритетною для асоціації в цілому».

Свого часу свою трудову діяльність на Франківщині розпочинав Олексій Павленко, відомий сьогодні професор, завідувач кафедри стоматології Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П. Л. Шупика, заслужений діяч науки та техніки України, академік УАННП, заступник голови Координаційної Ради зі стоматології МОЗ України, член Центральної атестаційної комісії МОЗ України. До його думки прислухаються та вважають експертною у середовищі фахівців-стоматологів. І ось що він говорить: «На сьогодні флагманом стоматологічної науки в Україні є дійсно саме Франківська стоматологічна школа. А бути вчителем дуже розумних і порядних людей, як Микола Михайлович і його колектив, — це дуже почесно. Микола Рожко свого часу був моїм першим дисертантом. Потім була його докторська під моїм науковим консультуванням. Сьогодні разом з потужною командою вони привносять багато наукового обґрунтування в сучасну стоматологію, готують молодих вчених. Микола Рожко є автором і головним редактором національного підручника зі стоматології. Вони не забувають про традиційні підходи, але активно запроваджують цифрові технології, і в цьому питанні також лідирують, є прикладом для інших».

Присутні на форумі відзначили, що протягом останніх п'яти років Франківськ став чи не найкращим майданчиком в Україні для проведення такої події, як Стоматологічний форум та виставка «Медвін: Стоматологія». І це теж заслуга ректора та потужної команди стоматологів, які здійснюють організацію заходу та презентують інноваційні новинки галузі.

Під час церемонії нагородження Микола Рожко подякував за нагороду і сказав: «Для мене служити стоматології і нашій українській медицині — це велика честь. Скільки ще матиму сил, буду присвячувати цьому служінню».

До слова, нагороди від «Асоціації стоматологів України» отримали головний стоматолог області, професор ІФНМУ Зіновій Ожоган та весь колектив стоматологічного факультету. Про це розповімо згодом.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
3
4
5
10
11
12
16
17
18
19
21
24
25
26

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma