На кафедрі мовознавства Івано-Франківського національного медичного університету викладачі і студенти влаштували акцію до Всесвітнього дня поширення інформації про проблеми аутизму.

Всесвітній день поширення інформації про проблеми аутизму відзначається 2 квітня. Він має на меті підвищувати громадську свідомість щодо дитячого аутизму. Адже змінюватись суспільству потрібно починати сьогодні, щоб завтра соціум став доступним дітям з аутизмом для реалізації їх можливостей.

«Діти дощу» –  саме так образно називають діток з розладами аутистичного спектру, — розповідає старший викладач кафедри мовознавства Тетяна Піжук. — Дощ, як символ особливості. Це дійсно діти з іншим сприйняттям навколишнього світу. Вони потребують іншого підходу до виховання і навчання». Про це велася бесіда з майбутніми лікарями під час заходів, організованих викладачами кафедри мовознавства ІФНМУ в День поширення знань про аутизм.

«Увага студентів акцентувалася на тому, що цивілізованість суспільства визначається його ставленням до тих, хто потребує його опіки, зокрема до особливих людей із особливими потребами, — продовжує Тетяна Піжук. — Своєчасне, максимально раннє втручання, комплексна підтримка дитини з особливими потребами – реальна можливість допомогти їй стати повноцінним членом суспільства».

Традиційно захід відбувався у повному спектрі синього кольору — від світло-блакитного до насиченого синього (одяг, повітряні кульки, символіка) — було обрано міжнародними організаціями, щоб показати, наскільки багато абсолютно різних людей живе з цією проблемою.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
13
14
15
20
21
22
25
26
28
29

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma